05 August 20

Ziarullumina.ro: Sprijin pentru familii vulnerabile din 4 sate ilfovene

   În pandemia actuală, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului continuă să vină în ajutorul familiilor nevoiașe de la sate. Săptămâna trecută, aceștia au ajuns în 4 parohii din județul Ilfov, unde au oferit alimente de bază și produse de igienă. 

   Acțiunea de ajutorare face parte din campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, o extensie a proiectului „Caravana bucuriei”. 60 de familii din localitățile Dărăști-Asan, Dărăști-Filipescu, Cernica și Bălăceanca, din județul Ilfov, au fost vizitate joi, 16 iulie 2020, de voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului. Familiile au primit alimente de bază și produse de igienă pentru a putea trece cu bine prin perioada pandemiei actuale. 

   În 4 luni, campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” a înregistrat rezultate semnificative. Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au reușit să sprijine un număr impresionant de familii încercate în această perioadă de pandemie, precum și altele afectate de inundații severe. Pe parcursul a 132 de deplasări în 127 de localități din 22 de județe ale țării, voluntarii au oferit 2.730 de pachete cu alimente de bază și produse de igienă în cuantum de 204.750 de lei. Acțiunile de acest fel desfășurate de voluntari vor continua și în perioada următoare. 

   „Am revenit în judeţul Ilfov, în Arhiepiscopia Bucureştilor, pentru a sprijini mai multe familii vulnerabile care sunt în dificultate nu numai din cauza pandemiei, ci și pentru că au o situație aparte: cresc foarte mulți copii, părinții nu au reușit să-şi găsească un loc de muncă, au probleme de sănătate”, ne-a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale. 

   Acțiunea social-filantropică s-a desfășurat cu sprijinul preoților parohi din comunitățile vizitate.
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe