16 Iunie 21

Vrednicul Părinte Amfilohie vine de Ziua Eroilor la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului!

Vrednicul Părinte Amfilohie vine de Ziua Eroilor la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului! Joi, ora 17. Sărutăm mâna Părinte și vă mulțumim că sunteți întotdeauna, mai ales la greu, în fruntea noastră, pe Calea Neamului Românesc, spre slava eroilor Armatei Române care și-au dat viața în Primul Război Mondial în crâncenele lupte de pe Valea Uzului. Alături de Părinte vor veni vestiții și puternicii oameni-urs, din Dărmănești, Comănești și Dofteana, care îi sunt Părintelui Amfilohie fii duhovnicești, fiind apărătorii din Linia Întâi a Crucilor și Monumentului de la Valea Uzului. ,,Pe aici nu se trece” s-a mutat pe acest aliniament. 
Manifestările omagiale încep la ora 17 cu Imnul Național și Parastasul pentru Eroii Neamului. Se continuă cu alocuțiuni, în mijlocul nostru fiind si domnul Constantin Toma, primarul orașului Dărmănești, care a ridicat în 2019, cele 52 de Cruci și Monumentul închinat ostașilor Armatei Române, reinstaurând astfel caracterul inițial al Cimitirului Internațional al Eroilor Valea Uzului. Programul de cântece patriotice va fi susținut în principal de Corul Resurrectio.
La final, vom sta cu toții, din toată țara, ce ne vom aduna acolo, la aceeasi masă ca frați buni de suntem, la o agapă cu bucate haiducești. 
Avem nevoie în aceste timpuri crunte de o stare de glorie, de o stare de eroi, de Nădejde și Biruință. Din 2019 încoace le avem la Valea Uzului, le vom avea în sufletele noastre și de Înălțarea Domnului din acest an. Aici cel puțin, am dovedit că se poate, că suntem încă vii și de neînvins! Acest popor va rămâne în Neam, atât timp cât sute sau mii de români urcă până în creierii munților pentru un Cimitir de Eroi! - sursă: Mihail S. Târnăveanul 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe