07 August 22

Vin vremuri grele pentru cei care refuză să se conformeze directivelor UE și să treacă pe mașini electrice.

Vrem, nu vrem, tranzitia verde merge mai departe ca un buldozer. OMV-Petrom va incepe din toamna un amplu program de desfiintare a statiilor de carburant din Romania.
Am aflat recent, dintr-o sursa demna de incredere, faptul ca OMV-Petrom se pregateste ca din toamna sa inceapa un program de dezafectare a unui numar important de statii de carburant, de pe intreg teritoriul Romaniei. Nu este clar din informatiile pe care le am cam de ce procent din numarul de statii este vorba, insa este vorba despre un numar semnificativ. Oare de ce ar face asta o companie care detine cea mai mare cota de piata si scoate anual profituri uriase din vanzarea de carburanti in Romania?
Cea mai plauzibila explicatie este ca aceasta politica, total aberanta din punct de vedere economic si financiar pentru o companie petroliera atat de profitabila, este impusa de undeva de foarte sus, ca parte a maretului plan de "tranzitie verde", care presupune si reducerea la minim a folosirii mijloacelor de transport cu combustibili fosili. Probabil ca actionarii majoritari au fost convinsi, prin diverse mijloace, ca e mai bine sa se autosaboteze si sa-si reduca semnificativ activitatea, cifra de afaceri si profitul.
Un scenariu plauzibil de viitor pentru rebelii care se vor incapatana sa foloseasca in continuare masini pe benzina sau motorina: pretul carburantilor va creste tot mai mult, devenind de nesuportat pentru majoritatea proprietarilor de autovehicule clasice; numarul de statii de alimentare cu carburanti se va reduce tot mai mult, ca si productia de carburanti, acestia devenind tot mai greu de procurat. Simultan, toti posesorii de masini cu motor cu combustie interna vor fi impovarati suplimentar si cu taxe de poluare tot mai crescute, pentru a fi pedepsiti cum se cuvine pentru ca nu vor sa isi reduca amprenta de carbon. Asta, in timp ce pentru masinile electrice se acorda tot mai multe facilitati si sunt promovate tot mai intens.
Pe scurt, suntem supusi inca unei inginerii sociale la scara larga, prin care se forteaza schimbarea comportamentelor si preferintelor, asa cum doresc elitele tehnocrate si globaliste. Desigur, totul este doar pentru binele nostru, si pentru a salva clima si planeta...
Pentru ca masele sa se conformeze directiilor trasate, se merge pe metoda clasica de convingere a magarilor incapatanati: se foloseste morcovul (propaganda si facilitatile ofertite pentru a ne convinge sa alegem ce vor ei) si batul (constrangerile, restrictiile si pedepsele aplicate celor care vor sa isi pastreze libertatea de a alege ce vor ei).
Eu unul spun un NU hotarat TRANZITIEI VERZI si oricaror politici si masuri aberante legate de acest plan distrugator.

Autor: Andrei Dinca. / Foto: g4media.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe