02 Decembrie 20

Vaticanul: Explicații pentru declarațiile Papei Francisc privind parteneriatul civil pentru persoanele de același sex

„Vaticanul a făcut o serie de precizări legate de recentele declarații ale Papei Francisc cu privire la adoptarea unei legi a conviețuirii civile pentru persoanele de același sex. Aceasta nu ar schimba cu nimic doctrina Bisericii Catolice, spun reprezentanții secretariatului de stat al Vaticanului.

Ce ar fi declarat, de fapt, Suveranul Pontif despre persoanele de același sex

În explicația trimisă  Nunţiaturilor Apostolice din toate ţările se arată că afirmaţiile papei apărute în documentarul "Francesco", al regizorului Evgeny Afineevsky, se referă la două răspunsuri editate şi publicate ca şi cum ar fi fost unul singur şi scoase din context şi care se refereau la legile de stat, astfel încât nu schimbă doctrina Bisericii, notează Agenția Catolică de Știri (Catholic News Agency), citată de Agerpres.

Se asigură de asemenea că Evgeny Afineevsky a manipulat aceste răspunsuri care au fost scoase din context.

"La prima întrebare, sfântul părinte a făcut o referire pastorală la necesitatea ca un fiu sau o fiică de orientare homosexuală să nu fie discriminat în cadrul unei familii. Cuvintele se referă la ei: homosexualii au dreptul să rămână în familie; sunt copiii lui Dumnezeu au dreptul la o familie. Nu poate fi nimeni alungat din familie şi să i se facă viaţa dificilă din această cauză".

A doua întrebare, potrivit nunţilor, se referea la o lege locală din urmă cu zece ani din Argentina despre căsătoriile egalitare între parteneri de acelaşi sex şi la opoziţia lui Jorge Beroglio, care pe atunci era arhiepiscop de Buenos Aires. Potrivit Vaticanului, răspunsul papei a fost: "Este o incongruenţă să vorbim despre căsătorie homosexuală". Apoi a adăugat: "Ceea ce trebuie să facem este o lege a convieţuirii civile; au dreptul să fie protejaţi în mod legal. Eu am susţinut acest lucru", a precizat el.

"Căsătoria este între un bărbat şi o femeie. Statele laice trebuie să justifice uniunile civile pentru a reglementa diferitele situaţii de convieţuire, motivate de necesitatea de a reglementa aspecte economice între persoane, precum garantarea asistenţei medicale...", a spus papa într-un interviu acordat în 2014.” - potrivit digi24.ro (sursă - pentru mai multe detalii dați clic AICI)

Citește și:

Papa Francisc: „Se vorbește despre diverse tipuri de familie. Dar FAMILIA, imaginea lui Dumnezeu, este una singură: bărbat și femeie.”
Declarațiile Papei Francisc au aruncat lumea în aer, „comunitatea gay a debordat de o veselie și mai mare și ar fi zis că papa e de-al lor”
Fake news? Papa Francisc este de acord cu parteneriatul civil... dar „nu prea”?!
Ca treaba să fie și mai încurcată ... Papa a vorbit de „dreptul la familie” al copiilor LBGT (nu ai Domnului, pfff) ...
Părintele Calistrat Chifan: Oare Papa Francisc își dă seama de greutatea cuvintelor care le rostește ca suveran pontif?

 
Foto: stirileprotv.ro
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
DUMNEZRU SA II RISIPEASCA PE ACESTI LUCEFERI CU INDEMNURILE LOR SATANICE ,,AMIN
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe