04 Februarie 23

Vasile Bănescu șochează DIN NOU!

Mereu am declarat faptul că domnul Vasile Bănescu (foto) este o adevărată capacitate culturală, un om cu o bogată educație! Nu voi începe să spun altceva despre acesta, spun doar că spre deosebire de acum circa 5 ani a început să mă șocheze prin declarații care mai de care mai penibile.

În Simbolul de Credință vorbim despre o singură Biserică Ortodoxă, „una Sfântă, sobornicească (universală) și apostolică Biserică, nu mai multe. Din organizarea Bisericii UNA ortodoxă, universală și apostolică aflăm că și Biserica Ortodoxă Rusă FACE PARTE din aceasta, aflându-se în COMUNIUNE Patriarhia de la Moscova cu cea de la București...

Iată ce scrie purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române pe FB:

„Preoții comunităților de etnie română din Ucraina nu aparțin de Patriarhia Română / BOR, ci în mod majoritar de Biserica Ortodoxă Ucraineană rămasă în comuniune cu BO Rusă.
Există și o structură ecleziastică ortodoxă care și-a declarat independența în relație cu Patriarhia Moscovei și care se manifestă ca autocefală.
Patriarhia Moscovei nu a recunoscut ieșirea de sub jurisdicția ei a Bisericii din Ucraina, deci persistă încă la nivel local o ambiguitate care se va limpezi odată cu sfârșitul războiului. Sperăm ca acesta să devină posibil cât mai curând în condițiile împlinirii dreptății, întrucât pacea presupune dreptatea.
BOR a pledat și pledează firesc pentru respectarea drepturilor minorității românești din toate țările, nu doar din Ucraina (păstrarea identității lingvistice, religioase și culturale).
Realitatea din diaspora și din comunitățile românești din jurul granițelor este însă pretutindeni una care evoluează în funcție de mulți factori locali și socio-culturali. Esențială este păstrarea și cultivarea conștiinței creștine, fidelitatea față de adevărul de credință și de valorile morale rodite de acesta.  
Situația gravisimă în care se află acum Ucraina invadată și agresată militar de aproape un an, a creat o realitate tragică, inclusiv în plan local bisericesc, o realitate socială la care românii de acolo, inclusiv preoții, au datoria de conștiință să se adecveze în mod înțelept creștin, onest și realist. Păstrându-și curată conștiința morală, patriotică și religioasă.
Rațiunea supremă a acestei adecvări o constituie adevărul obiectiv probat de crunta realitate imediată, neideologizată, nemanipulată de propaganda celor ce încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă. Această rațiune este cea autentic creștină, nu cea care contrazice Evanghelia lui Hristos în litera și în spiritul ei. Culmea cea mai înaltă a răului fiind crima.” - a scris Vasile Bănescu pe un site social.

Domnul Bănescu vorbește în acest text de Ucraina, de război (apropo, pe când Zelensky la Patriarhie în vizită?) și de Evanghelie ....toate astea în timp ce își începe postarea de pe siteul social cu „preoții comunităților de etnie română din Ucraina nu aparțin de Patriarhia Română / BOR, ci în mod majoritar de Biserica Ortodoxă Ucraineană rămasă în comuniune cu BO Rusă”. Poftim? De pe site-ul Patriarhiei BOR, patriarhia.ro, aflăm că Patriarhia Moscovei, a Bisericii Ortodoxe Ruse este în comuniune cu BOR și face parte din aceeași Biserică Ortodoxă sobornicească și apostolică ... șoc și groază pentru domnul Vasile Bănescu.

Domnul Vasile Bănescu mai scrie despre așa zisa „Biserică Ortodoxă a Ucrainei, autocefală” următoarele: „Există și o structură ecleziastică ortodoxă care și-a declarat independența în relație cu Patriarhia Moscovei și care se manifestă ca autocefală.” Structura aia ecleziastică din care fac parte schismatici ? Întreb și eu!

Cu alte cuvinte, îi pasă spre deloc de ortodocșii români din Ucraina ... Să mai analizăm tot textul? Nu are rost, deja ne-am lămurit!

Sursă foto: activenews.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe