27 Mai 22

Vasile Bănescu, mai politic ca niciodată: „Amestecarea nătângă a religiei cu politica a făcut deja prea multe victime”

Se pare că media a tot presat în ultimul timp BOR să dea un comunicat prin care să se raporteze partidului AUR ca fiind pro sau contra înțeleg ... Însă ceea ce a ieșit din gura lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, întrece orice limită.

Să începem cu începutul, avem PSD, partid cu vechi comuniști, tradiție lungă în a vine la bucată România, PNL la fel, USR, urmașii vechilor oameni politici, oameni școliți prin străinătate de către diverse „puteri” cel puțin dubioase, partid neo-marxist, PLUS, copia fidelă, dar mai mică, a partidului USR, USMR, trădătorii de serviciu și lista poate continua ... apare de câțiva ani partidul AUR, cu o linie cât de cât creștină, singurul care în ultimii ani se bate pentru libertatea românilor, singura putere reală de opoziție, un partid care are în componență importante nume patriotice din țară, partid cu o pondere majoritară de creștini practicanți, singurul care a făcut notă discordantă în nebunia planetară de 2 ani, și iese Bănescu să spună „amestecarea nătângă a religiei cu politica a făcut deja prea multe victime”, referindu-se clar la partidul AUR. Să ne înțelegem, partidul AUR NU este perfect, și nici nu știu dacă ar fi în stare să conducă o țară, până la urmă cred că ar face-o mai bine decât ultimii trădători ai ultimilor 30 de ani ... dar și așa cum este el, nu poți ataca „subtil” singura forță care a luptat pentru libertatea românilor și a României!

Domnul Bănescu este purtătorul de cuvânt al PNL?

Nu știu ce s-a întâmplat în ultimii ani cu domnul Bănescu, dar nu îl mai recunosc. Acesta nu este un atac contra Bisericii, dar când un purtător de cuvânt, un Ierarh prin „girul” său acceptă un așa atac politic, conducerea Bisericii de aici, de pe pământ, NU mai mărturisește adevărul, ci face doar politică ... totul este politic, nu propovăduitor.

"Confundarea programatică a (ultra)naționalismului zgomotos exacerbat cu patriotismul luminat și echilibrat de credința în valorile fidelității religioase, culturale și spirituale ale propriului popor, confiscarea populistă a nobilelor teme creștin-conservatoare rupte xenofob & filetist de contextul spiritual al Europei nu fac decât să compromită aceste teme fundamentale", spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. Biserica reacționează astfel solicitărilor de poziționare față de AUR.

Deci cum, „(ultra)naționalismul zgomotos”? Păi dacă facem puțină gălăgie nu e bine, că suntem (ultra)naționaliști zgomotoși ... doar să facem liniște în fața trădătorilor, așa e bine domnule Vasile? Hai că suntem chiar proști, cu tot respectul! Când spun asemenea lucruri o fac în foarte rare ocazii! Am tăcut 30 de ani domnule Bănescu, pentru dumneavoastră este bine, așa este? Aveți bani pentru facturi, aveți salariu mare, aveți casă luxoasă, aveți mașină poate, ce vă mai trebuie? Proștii pot să tacă din gură ... fără patriotism, fără naționalism, fără credință ... eventual să cotizăm la dumneavoastră și să facem liniște, este bine?

Vasile Bănescu spune că "nimic nu e mai străin creştinismului real şi Bisericii autentice decât instrumentalizarea credinţei şi a simbolurilor sale în cheie politică, orice culoare ar avea aceasta şi oricât de seducător ar suna vocea sirenelor ei".

"Cele ale lui Dumnezeu' sunt, prin firea lor, şi aşa trebuie să rămână, precum a spus Însuşi Hristos, deplin separate de "cele ale Cezarului". Ispita unirii lor conduce inevitabil la edulcorarea religiei şi la butaforizarea politicii, ambele efecte fiind profund dăunătoare sănătăţii organismului social. Amestecarea lor nătângă a făcut deja prea multe victime în istorie, inclusiv în cea românească, şi orice încercare de transgresare a graniţei dintre ele s-a dovedit constant sortită eşecului moral şi toxicului exces populist", arată Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei consideră că aceia care "îngână în lungi litanii politicianiste numele lui Dumnezeu, al ţării şi al Bisericii, ne pot face tuturor un imens serviciu, imposibil de ignorat în posteritate, slujindu-se onest de arhisuficientul instrumentar politic democratic, evitând atent luarea în deşert a numelui Domnului, cultivând decent memoria adevăraţilor eroi, urmând în toate pilda oamenilor exemplari care prin jertfă de sine au creat România modernă, călcând cu sfială pragul bisericii şi evitând, pe cât posibil, 'fluieratul' în ea".

"Biserica propovăduieşte îndumnezeirea omului prin "urmarea lui Hristos" şi clarificarea sa morală prin asimilarea mesajului curat al Evangheliei, nu 'rinocerizarea' omului prin pervertire ideologică, denunţată lucid de toate spiritele mari şi oneste care au reflectat la acest grav fenomen din modernitatea noastră târzie, traumatizată de două cumplite totalitarisme, ambele de sorginte socialistă şi purtând masca binelui, ambele adversare ale autenticei credinţe în Dumnezeu şi ale realei libertăţii ca rod al acesteia", a mai transmis Vasile Bănescu, conform observatornews.ro.

Mă repet, partidul AUR NU este condus de perfecți și nici nu are în componența lui oameni perfecți, dar uitându-mă la Iohannis și compania, ăia de se scuipau cu PSD iar acum se pupă ... Partidul AUR devine un AUR al vremurilor pe care le trăim.

P.S. Titlu pe Basilica.ro, „Patriarhul României s-a rugat pentru unitatea națională, conviețuirea pașnică și cooperarea demnă cu alte popoare”, vă vine să credeți asta după comunicatul de mai sus?

„Preoți, cu crucea-n frunte căci oastea e creștină,
Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost'pământ!” - fragment din Imnul național al României.

Foto credit: Basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe