05 Martie 21

Vasile Bănescu despre gestul de vandalism consumat împotriva Reprezentanței Patriarhiei Române de la Ierusalim

   Vasile Bănescu a oferit o declarație în legătură cu gestul de vandalism consumat împotriva Reprezentanței Patriarhiei Române de la Ierusalim (Biserica Ortodoxa Romana Ierusalim): „Ca orice act de extremism dictat de rațiuni religioase, este rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreștin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părți ale lumii”.
   „Patriarhia Română mulțumește și pe această cale publică Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului (Jerusalem-Patriarchate) și autorităților israeliene care au reacționat solidar în condamnarea acestui act de barbarie, fie el azi și minor. Un act contrar oricărei forme de religiozitate autentice”, transmite purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
   „La întrebarea «Cum să lecuiești un fanatic?» a răspuns magistral chiar unul dintre cei mai mari scriitori contemporani din Israel, Amos Oz. Într-o societate care prețuiește înțelept respectul pentru alteritate, lectura și rugăciunea ne vor ajuta totdeauna să-l înțelegem mai bine pe celălalt, iar cultura dialogului va fi mereu semnul maturității și al aristocrației de tip moral”, a adăugat Vasile Bănescu, conform Basilica.ro .
 
Sursă foto: Mediafax.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe