19 Octombrie 20

Vasile Bănescu a afirmat despre „educația sexuală”, promulgata de către Iohannis, că este „profund ideologizată, inutilă și nocivă”

   Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române a afirmat despre „educația sexuală”, care va fi predată obligatoriu, promulgata de către Iohannis, că este „profund ideologizată” și inutilă. „Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că în conținuturile ei, adresate unor vârste, unor categorii de vârste extrem de fragede, de la 4 ani până la 6 ani de exemplu, dar într-un document, de altfel detestabil al Organizației Mondiale a Sănătății, pe care o să-l invoc puțin mai târziu, există inclusiv grupa de vârstă 0-4 ani.
   Pentru aceste categorii de vârstă care sunt legate în mod substanțial, concret de ceea ce numim inocență, de ceea ce trebuie păstrat până la o vârstă care aduce după sine alte provocări, aceste conținuturi sunt ideologizate. În ce sens? Observăm că în alte țări se predă ideologia de gen, o ideologie aberantă, o ideologie pură care propune în mod malformator ideea că genul nu coincide cu sexul provenit din naștere, că genul este interschimbabil, că un băiețel se poate trezi că vrea să devină fată și că trebuie să fie numit astfel sau viceversa”

   Vasile Bănescu subliniind nocivitatea acestei materii printr-un document emis de Biroul Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, în care această instituție recomandă masturbarea sau relațiile între persoane de același sex ca temă de discuție pentru copiii foarte mici. „Îi invit pe toți cei care ne urmăresc, pentru că este tradus în limba română acest document, să-l citească și să vadă la ce anume invită Organizația Mondială a Sănătății prin acest document în legătură cu predarea așa-zisei educații sexuale în școală. Categoriile de vârstă vizate, repet, încep de la 0 la 4 ani, continuă până la adolescență, iar unele dintre "fascinantele” teme care se pun în discuție pentru acești copii foarte mici sunt, de exemplu, masturbarea, prietenia și dragostea pentru persoane de același sex sau ideologia de gen. Dacă aceste pe teme sunt importante pentru copii de 4 ani, de 6 ani, de 8 ani, dacă cineva consideră că aceste teme sunt importante, înseamnă că se află în răspăr cu toată istoria pedagogiei și culturii europene și universale, pentru că un copil, un tânăr, aflat în perioada lui de formare culturală și morală are nevoie în primul rând de educație cu majusculă, de educație pusă sub semnul firescului, al orientării minții și sufletului său către valori prin excelență către o lume a valorilor de tip moral, pentru că ieșind din școală trebuie să ieșim pregătiți în primul rând din punct de vedere moral și cultural. Restul lucrurilor se adaugă în mod firesc, așa cum s-a întâmplat de-a lungul întregii istorii a educației”, a încheiat Bănescu..

 
Foto: Basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe