04 Februarie 23

„Vai de ea conștiință care se adecvează cu fiecare schimbare de regim.”

BASILICA.RO
Flux de știri

„Preoții comunităților de etnie română din Ucraina nu aparțin de Patriarhia Română / Biserica Ortodoxă Română, ci în mod majoritar de Biserica Ortodoxă Ucraineană rămasă în comuniune cu Biserica Ortodoxă Rusă”, a subliniat Vasile Bănescu.
Nota mea: credincioșii ortodocși români să stea cuminți. Preoții de acolo nu-s de-ai noștri. Îs de-a lui Krill și de-a lui Putin. Iar ăștia îs răi și criminali. Preoții de acolo păstrând comuniunea cu ei, deși îs români de-ai noștrii, frați creștini ortodocși, îs și ei răi și criminali. Deci, dacă suferă ceva...
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a explicat că la nivel local persistă încă o ambiguitate privind structurile ecleziastice din Ucraina care se va limpezi odată cu sfârșitul războiului.
Nota mea. Se va limpezi. La sfârșitul războiului. Dacă or mai ramâne vreunul în viața sau nedeportat. Se va limpezi cu forța, prin lege, prin amestecul statului. Sau, depinde de învingător, vor putea in continuare sluji in română, în bisericile lor. Ca inainte de Maidan și de recunoașterea de către Patriarhia Ecumenica a canonicității unei biserici schismatice...
El a menționat că Biserica Ortodoxă Română a pledat și pledează firesc pentru respectarea drepturilor minorității românești din toate țările, nu doar din Ucraina (păstrarea identității lingvistice, religioase și culturale).
Vasile Bănescu a spus că „situația gravisimă în care se află acum Ucraina invadată și agresată militar de aproape un an, a creat o realitate tragică, inclusiv în plan local bisericesc, o realitate socială la care românii de acolo, inclusiv preoții, au datoria de conștiință să se adecveze în mod înțelept creștin, onest și realist. Păstrându-și curată conștiința morală, patriotică și religioasă”.
Nota mea. Ai datoria de conștiință sa te adecvezi. Așa cum s-au adecvat unii la regimul comunist. Așa cum se adecvează alții la regimul neomarxist. Vai de ea conștiință care se adecvează cu fiecare schimbare de regim. Si mai aflam ceva capital: conștiința nu e unitară. Avem vreo 3, dacă nu mai multe: una morala, alta patriotică și alta religioasă . Doamne ferește!
„Rațiunea supremă a acestei adecvări o constituie adevărul obiectiv probat de crunta realitate imediată, neideologizată, nemanipulată de propaganda celor ce încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă. Această rațiune este cea autentic creștină, nu cea care contrazice Evanghelia lui Hristos în litera și în spiritul ei. Culmea cea mai înaltă a răului fiind crima”, a mai precizat Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
Nota mea: Adecvarea conștiinței întreite are și o rațiune supremă: încetarea de a mai incerca să justifici ceva, să mărturisești ceva. Nici chiar Adevărul. Altfel cazi în propagandă religioasă. Ba chiar s-ar putea să greșești și să justifici războiul altfel decât trebuie. Adecvarea asta urlă a trădare... Da, crima e un păcat extrem. Dar altul e păcatul care nu se iartă nici aici, nici dincolo...

Autor: Pr. Petru Marcel Suciu, FB / Foto: Activenews.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe