02 Martie 21

Văd tot felul de pricepuți ad-hoc în ale dogmelor și canonelor bisericii ortodoxe, oameni care nu au deschis Biblia niciodată în viata lor .

   Văd tot felul de pricepuți ad-hoc în ale dogmelor și canonelor bisericii ortodoxe, oameni care ajung pe la biserică la nunți, botezuri și înmormântări. Oameni care nu au deschis Biblia niciodată în viata lor sau poate chiar nu o au în casă știu exact cum e cu botezul și cu îndemnurile biblice. Oameni care și-au botezat copii dar nu cred ca din perspectiva sfatului biblic al Mântuitorului din Ioan 3, 5: "Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu" ci din perspectiva unor spaime mistico-fantastice.
   Și toți ăștia ca niște ipocriți și niște acuză fanatismul religios, înapoierea, tradiții invechite de care trebuie sa ne rușinăm și să scăpăm dar care sunt ei înșiși botezați și își botează si copii așa cum am zis din spaime mistice ancestrale dar care acuza arhismul ancestral. Atât s-a putut când mintea îți funcționează prin inputuri mediatice și îți suspenzi rațiunea proprie. De ce ? Pai e mai ușor să iei șabloane pregândite decât să gândești tu, să cauți, să citești, e greu, cere efort.
   Ba am mai auzit pe unii care merg pe povestea abuzului asupra copilului în al boteza de mic, oameni atașați de principii juridice, mai puțin de Constituția României "Art. 29 (6) Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri." Alții cer bisericii ortodoxe adoptarea modelul botezului fraților noștri neoprotestanți al botezului la maturitate, multi dintre frații neoprotestanți au găsit prilej de jubilație și de lături fraterne canonice aruncate către ortodocsi, nu judec principiile lor de credința eu judec dupa Biblie. Ce părinte își asumă pierderea împărăției cerurilor conform spuselor Mântuitorului din Ioan 3, 5 dacă se întâmplă ceva cu copilul lor până la botezul canonic conform principiilor cultului?
   Culmea e ca toți acești îngrijorați nu sunt la fel de miloși când vine vorba de avort!! Nu îi vezi pe la orfelinate să aibe grija de copii cum îi vad pe tinerii de la ASCOR (Asociația Studenților Creștin Ortodocsi) din Cluj ca aduc săptămânal la liturghie copii cu nevoi speciale și cu deficiente de vedere, și din câte am văzut nu e ușor să ai răbdare cu un astfel de copil să ai grijă să stea cuminte 2 h.
Ba mai mult văd ca acum cei de la  Declic după ce au terminat cu mânuțele galbene pt justiție se pun acum pe făcut petiții pt schimbarea ritualului botezului. Niște loaze care nu calca niciodată într-o biserica dinou ca și la Colectiv știu eu cum e cu canoanele și ce trebuie să facă și cum trebuie să se comporte creștinii. Sincer, e ca și cum eu aș da sfaturi unui chirurg că doar am văzut și eu pe Netflix un documentar despre operații.
   Lenea lor de lectură a istoriei biblice, a istoriei bisericii și a canonanelor care stabilesc dogmele a fost transformată în vigilență civică și orice nu e conform fantasmelor lor trebuie modificat pt că așa vor ei.
   Nu cred ca această ventilare a acestui caz este doar o coincidență cu liniștea lor în ce privește incendiul de la Matei Balș de care vigilenții de la Declic se pare că au uitat sau nu au auzit chiar dacă erau mega vocali la Colectiv, cumva trebuia acoperită mediatic mizeria incompetenței miniştrilor Sănătăţii. 
 
Text preluat - Gândesc, sunt român (foto)
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe