21 Aprilie 21

Vaccinarea în Muntele Athos

În momentul de față accesul pelerinilor în Muntele Athos este total interzis, singura variantă de a ajunge în regiunea monastică fiind cea umanitară, cu ajutoare pentru mănăstiri.

Sfânta Chinotită, care este consiliul ce conduce Sfântul Munte, a trimis săptămâna trecută o scrisoare către mănăstirile athonite prin care s-a hotărât interdicția de a primi pelerini.

În document se precizează și aspectul legat de delegații referitor la ierarhii ce au vizitat Muntele Athos. Scrisoarea spune că între membrii delegațiilor au fost semnalate cazuri de coronavirus.

Din păcate situația existentă a dus la decizia ca sărbătorile pascale să se prăznuiască în mănăstiri fără oaspeți.

În muntele Athos s-au înregistrat mai multe cazuri de monahi athoniți infectați, recent fiind identificate 30 de cazuri.

Vaccinarea a început în Sfântul Munte în luna martie. O parte din mănăstiri nu s-a înscris pe listele de vaccinare, deoarece comunitatea de călugări a fost infectată anterior și dețin anticorpi. Există și monahi din mănăstiri athonite ce s-au înscris pe lista de așteptare pentru vaccinare, în principal de la șase din cele douăzeci de mănăstiri.

În Athos călugării se vaccinează în funcție de cum decide și se informează fiecare, de propria conștiință. Există o listă de așteptare, cererile călugărilor și lucrătorilor de aici fiind de aproximativ 500 de doze. În regiunea autonomă locuiesc aproximativ 3.000 de persoane.

Sfatul unui părinte duhovnic român de aici a fost de a păstra discreția față de decizia personală a fiecăruia.

Sursă: avereabisericii.ro / sursă foto: pixabay.com

Notă site: Atragem atenția asupra faptului că VACCINUL NU este pecetea lui antihrist, nu este lepădare de Hristos, nu reprezintă alte asemenea... este un vaccin de timp „nou” pentru un virus „nou”, despre care nu se cunoaște tot ce ține de efecte adverse și care poate face bine din punct de vedere medical, sau rău ... de aceea, decizia de a se vaccina cineva trebuie să fie voluntară, să rămână voluntară, și să reprezinte o voință sigură, onestă. 
Înțelegând ORTODOX versetele 1-6 din epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, înțelegem fix ceea ce am scris puțin mai sus ... fiți blânzi ... “Să stăm bine, să stăm cu frică, să luam aminte!” 

Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel - Capitolul 14: „Primiţi-l pe cel slab în credinţă fără să-i judecaţi gândurile. Unul crede să mănânce de toate; cel slab însă mănâncă legume. Cel ce mănâncă să nu dispreţuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit. Cine eşti tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea. Unul deosebeşte o zi de alta, iar altul judecă toate zilele la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui. Cel ce ţine ziua, o ţine pentru Domnul; şi cel ce nu ţine ziua, nu o ţine pentru Domnul. Şi cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulţumeşte lui Dumnezeu; şi cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, şi mulţumeşte lui Dumnezeu.”

Citește și: 

Conform informațiilor despre vaccinul anti-Covid19, cunoaștem următoarele
Virusul efectului de turmă și vaccinul răutății.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe