16 Iunie 21

Va sancționa CNCD, în premieră, un cult recunoscut de Statul Român?

Recent, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu, a reacționat la sesizarea depusă la CNCD de către Asociaţia VeDem Just, cu privire la declarațiile IPS Teodosie (foto) vizavi de femeie, declarațiile fiind clasificate de către unele asociații și „mișcări” dubioase ca fiind discriminatorii. Mai multe detalii despre subiect în articolul „Femeia n-a fost chemată să fie preotul lui Dumnezeu, ci mama Lui și a fiilor Lui.

Iată textul integral al postarii publicate de către părintele Eugen Tănăsescu pe un site social, și semnat „Clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului”:

„Va sancționa CNCD, în premieră, un cult recunoscut de Statul Român?

Referitor la sesizarea depusă la CNCD de către Asociaţia VeDem Just, cu privire la declarațiile IPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului se întreabă dacă CNCD va sancționa, în premieră, un cult oficial recunoscut de către Statul Român, întrucât afirmațiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei, după cum urmează:

1. În cartea Facerea, cap. 3, se relatează căderea strămoșilor Adam și Eva în păcat, textul descriind cum șarpele a amăgit inițial pe Eva, spre a o determina să încalce porunca divină de  a nu mânca dintr-un anumit pom al grădinii Raiului.
2.Prima Epistolă către Timotei a sf. Ap. Pavel, cap. 2, v,14 spune; „Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.” Aceasta este o CONSTATARE a Sf. Pavel și nu o ACUZĂ la adresa femeii, cum ar părea la prima vedere. 
Astfel, Sf. Pavel expune învățătura teologică ortodoxă care nu permite hirotonia femeii. 
3.Conform celor de mai sus, IPS Teodosie doar a explicat care este poziția teologică a Bisericii Ortodoxe Române, cu privire la imposibilitatea hirotoniei femeii, explicație din care presa a decupat afirmații interpretate în mod eronat ca fiind discriminatorii la adresa femeii. 
În concluzie, IPS Teodosie nu a făcut decât să repete învățătura teologică a Bisericii Ortodoxe Române.

Noi, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului, sperăm că CNCD nu va realiza o premieră tristă pentru libertatea religioasă din România, și anume sancționarea textului Bibliei și a teologiei Bisericii Ortodoxe Române.

Clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului” - a scris părintele.

Citește și: Femeia este superioară bărbatului, din aproape toate punctele de vedere!
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe