11 August 20

Va fi Turcia dezmembrată?

   Va fi împărțită și o parte din turci vor crede în Hristos. Aceștia vor fi destul de numeroși; până la o treime din populație.
   Nu am auzit această profeție doar de la Gheronda Paisie. Când eram mic, în satul nostru din Pano Zodia trăia un creștin evlavios, cântărețul Dimitri Protopapas, care spunea, cu mult înainte de ocupația turcă din nordul Ciprului: «Ah, copilul meu, vom deveni refugiați, turcii se vor stabili în satul nostru ». «Ne vom părăsi locul unde ne-am născut pentru totdeauna? » „Nu. Mulți vor muri departe de casele lor. Dar unii vor trăi până la eliberare și se vor întoarce în patria lor, fără a lupta. Se va întâmpla când un nou stat numit Kurdie va fi fondat în Turcia».
   După un conflict în Marea Egee (Cipru va participa la unul dintre momentele sale) va începe un război între Rusia și Turcia. Presiunea Rusiei asupra Turciei va fi de așa natură încât va fi forțată să-și cheme forțele armate care ocupă nordul Ciprului. După cum puteți înțelege, acest lucru va deschide calea pentru soluționarea problemei cipriote.
   În profețiile sale, Sfântul Paisie anunță fără niciun fel de îndoială că Turcia va pierde Constantinopolul? Este într-adevăr real ?
   Da, este. Se vor întâmpla evenimente mărețe. Nu numai că Turcia va fi dezmembrată, ci și Uniunea Europeană.
   În Turcia, sunt multe discuții despre prorociile Sfântului Paisie Athonitul, Sfântului Cosma din Etolia și a altor Sfinți ortodocși. Există o tradiție eshatologică particulară, legată de pierderea Constantinopolului. În această țară nu există doar transformări sociale, ci și schimbări spirituale. Astfel, recent, un membru al Parlamentului turc nu numai că s-a convertit la Ortodoxie, ci și-a mărturisit public credința. Acesta este un eveniment fără precedent!
   În concluzie, vreau să invit pe toți să aibă încredere în Pronia divină. Dumnezeu, Tatăl nostru, nu își va abandona copiii și va avea grijă de noi toți.
   Astăzi trebuie să ne pocăim. Doar mărturisirea păcatelor noastre ne va permite să luăm deciziile corecte în contextul încercărilor viitoare, și atunci putem scăpa de panică și deznădejde. În plus, trebuie să ne rugăm și să participăm în mod regulat la Sfânta Împărtășanie cu sfintele Taine.
   *«Cipru va fi eliberat atunci când ciprioții se vor pocăi. Construiți baze de luptă spirituală în Cipru pentru a elimina bazele militare ale turcilor, englezilor și americanilor». Adică, Gheronda vede problema Ciprului ca pe o problemă spirituală și nu ca o problemă națională și politică. El crede că soluția acestei probleme constă în pocăința oamenilor și în rugăciune.» Ieromonahul Isaac, Viața Părintelui Paisie Athonitul, Moscova, Editura: «Sviataia Gora » , 2006.C. 713. / Traducere Dr. Gabriela Naghi - sursă: marturisireaortodoxa.ro
 
Foto credit: Doxologia.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe