24 Octombrie 20

„USR vrea sa aplice BOR aceeași strategie ca și cu PSD. Atacarea constantă a capului/capilor și discreditarea in corpore a credincioșilor”

Vreau sa va spun niste păreri, niste unghiuri subiective și pe alocuri ascuțite. Deci:

   USR vrea sa aplice  BOR aceeași strategie ca și cu PSD. Atacarea constantă a capului/capilor și discreditarea in corpore a membrilor/ credincioșilor. Sunt ani buni de când Patriarhul Daniel este obiect de "caterincă" pentru tinerii frumoși și liber și rezistenți la diez. Noi ceilalți suntem pogorâți direct din Evul Mediu,. Primitivi, retrograzi,  plini de semnele Inchiziției, nu contează desigur că la ortodocși așa un fenomen nu a avut niciodată loc. Ce vreau sa spun.

1)  Este cazul mai mult că oricând să nu vă exprimați niciodată public nemulțumirile față de un ierarh, preot etc . Cel mai nevinovat lucru este luat și distorsionat.Orice nemulțumire trebuie tratată simplu, direct, la fața locului fără să fie adusă în public. Orice aducere în public echivalează cu o provocare  

2) orice comparație făcută de oricine, în spațiul public, între Papa Francisc și Patriarhul Daniel este o provocare, o sciziune. Te face sa spui ceva despre unul sau altul, nu e cazul. Fiecare dintre ei conduce o Biserică!  

3) Biserica Catolică și ierarhii ei sunt folosiți strict ca provocare, nu fiindcă ar fi iubiți mai mult. În Romania ei sunt minoritari, și se folosesc de ei ca  de o pietricică ce poate surpa zidul.

4) orice forma de comparație între cultele și denominațiunile creștine e o provocare. Diferențele dintre cultele creștine nu sunt treabă noastră, a muritorilor de rând. Fiecare să se țină de predania lui și să-l respecte pe celălalt creștin, indiferent cărui cult sau cărei denominațiuni aparține.  Acestea sunt lucruri subțiri și nu țin de votul democratic. Puțini apologeți mulți agitatori.

5) dacă intrați în polemici,  faceti-o tot în duh creștin, cu blândețe, fara jigniri. Exista această dorință de a arata că degeaba suntem creștini că tot ne ieșim din pepeni, ne enervam, înjurăm.

6) nu uitați, pacea e de patru ori mai bună ca dreptatea. Exista o singura Dreptate și mii de nedreptăți, un singur Adevăr și mii de falsuri, o singura Iubire și mii de înșelări...

PS 90 %din subiectele controversate sunt provocări menite să distorsioneze ce spui și să fie reinterpretate. Disputele de pe platformele astea, pe temă de credință nu duc la nimic bun, doar scot la lumină demonii tuturor participanților.
 
Text: Ivona Boitan, Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe