01 Octombrie 20

UPDATE Panouri publicitare cu “ielgibitei”

   "#Campania pro-ciudați este derulată de o serie de ONG-uri străine și are ca țintă șase țări din Uniunea Europeană: Italia, Olanda, Grecia, Portugalia, Franța și România și este finanțată de Programul „Drepturi, egalitate și cetățenie” al Uniunii Europene.

   Din partea României, este creditat ONG-ul „European Association for Social Innovation”(EASI), care nici măcar nu este românesc. EASI este un ONG condus de portughezul Pedro das Neves, un specialist în Siguranță Publică, foarte experimentat în dezvoltarea sistemelor de modernizare a penitenciarelor și a pușcăriilor. Conform descrierii de pe site-ul EASI, respectivul ar fi coordonat „proiecte majore în Portugalia, România, Argentina și Guatemala”.

   Singurii #români din „Board” sunt Rodica Pană, șefă a ONG-ului „Center for promoting lifelong learning”, din Timișoara. Conform siteului oficial al acestei instituții, „proiectele noastre sunt co-finanțate de Comisia Europeană”. A doua româncă este Elena Bianca Pătlăgică, asistent cercetare și responsabil cu implementarea proiectului Best4OLD LGBTI.

   În campaniile stradale apar doi bătrâni. Femeia, despre care ni se spune că o cheamă „Maria” este un model din Ucraina, care apare în diferite ipostaze în portofoliul unui fotograf de la Kiev pe nume Elena Iacobchuk. Pozele ei pot fi cumpărate de pe siteul shutterstock.com.

   Mai mult ca sigur că ucraineanca „Maria” nu știe că este distribuită în rol de „bisexuală” pe străzile din București. „Lucas” este jucat de un bătrânel care pare să fie partenerul de poze al „Mariei” din portofoliul fotografei menționate anterior. În unele poze apar chiar împreună, cu descrierea că sunt „soț și soție”, familia tradițională. Oare să fi încurcat activiștii ONG-iști rolurile?

   Dintre „rezultatele așteptate” ale proiectului amintim: „schimbarea atitudinilor și a comportamentelor” sau „creșterea conștientizării față de discriminarea bazată pe vârstă și sexualitate a bătrânilor, incluzând LGBTI”. Curios, pe siteul proiectului nu am găsit niciun exemplu de bătrân român LGBTI care să se confrunte cu probleme. De ce oare?"
 
Mulțumiri Victor Năstase, menționat pe un site social de actrița Ioana Picoș
Alte articole:
Nu există intrări pentru azi.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe