22 Septembrie 21

Untold, locul libertății sau al libertinajului?

   M-am uitat aseară câteva clipe la festivalul Untold și i-am văzut pe tineri fericiți și împliniți că aveau ocazia să fie în mijlocul acestui eveniment. Înjurăturile artistului tronau peste mulțime în pauza dintre melodii fără nici o jenă, iar publicul părea fericit să le țină isonul. La prima vedere omul cuminte ar zice că este un eveniment cultural potrivit pentru vârsta tinereții, iar fericirea are nevoie de astfel de acte culturale. Că tinerețea nu ar ține de scopul și consecința mântuirii. Astfel de evenimente culturale nu au nimic din esența teologică și morală a omului sub legea și porunca lui Dumnezeu. Omul și societatea și-au devenit propriul Dumnezeu. Pare că nu mai are nevoie de absolut nimic din chemarea Celui răstignit pe cruce, iar actul cultural al mântuirii ar ține doar de cei înclinați spre superstiții religioase. Omul modern este un om liber în lume și liber de Dumnezeu. El se naște pentru o altfel de manifestare și atitudine, iar acestea nu țin de lacrimi și pocăință. El are universul și orizontul lui  care pare să nu cuprindă urcușul spre înviere. Dacă ar fi așa, atunci, acest Untold ar fi de disprețuit pentru că nu trezește conștiința vremelniciei omului pe pământ, pentru care ar trebui să plângă cu lacrimi amare. 
   Și aceasta, pentru că această viață vremelnică a omului pe pământ, este sădită cu suferință și nevoințe duhovnicești pentru un singur scop esențial: sfințenia și mântuirea.” -  a scris părintele Gălățan pe un site social. 

   Acum câțiva ani arătam cu dovezi într-un articol ce înseamnă acest festival ... sex în public, beție, bani și multă nesimțire! Anul acesta aflăm că unul dintre cei doi fondatori al „festivalului” Untold, Sorin Gadola s-a întors la Hristos, iar mărturisirea lui este izbitor de importantă! 

   Cu toate acestea, televiziunea, mass-media ... tot ce ține de disperarea pentru banii din publicitate promovează acest eveniment de spălare a creierilor. Tineri, libertate sau libertinaj?

Sursă foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe