23 Ianuarie 22

Uniunea Europeană vrea să șteargă sărbătoarea Crăciunului din mintea oamenilor.

Am crezut că e un fake-news ordinar pentru a stârni iritare și revoltă printre creștini.
Din păcate, lucrurile nu stau așa, ci pur și simplu e adevărat - Uniunea Europeană vrea să șteargă sărbătoarea Crăciunului din mintea oamenilor.
Noile linii de comunicare trasate de Comisia Europeană spun să nu se mai facă referiri la sărbătoarea prin care ne bucurăm de Nașterea Domnului, ci să se spună doar "sărbători".
Documentul sub numele de "Uniunea Egalității" spune că <de sărbători nu vor trebui să mai existe referiri cu conotaţii religioase, cum ar fi Crăciunul, ci acestea vor fi citate într-un mod generic: spunând, de exemplu „sărbătorile sunt stresante” şi nu „Crăciunul este stresant”, precizează documentul pentru o „comunicare corectă”
Pe lângă această mizerie, UE mai solicită:
-Nu vor fi utilizate substantive sau pronume care au legătură cu genul subiectului;   
-Trebuie menţinut un echilibru între sexe în organizarea fiecărui panel;   
-Atunci când se utilizează un conţinut audiovizual sau mărturii, trebuie să ne asigurăm că diversitatea este reprezentată în fiecare aspect al materialului   
-În faţa unei audienţe nu ne adresăm folosind apelativele „domni” sau „doamne” ci mult mai genericul „stimaţi colegi”;   
-Atunci când se vorbeşte de transsexuali, aceştia trebuie identificaţi în baza indicaţiei lor;   
-Nu va mai fi folosit cuvântul „bătrâni”, ci „oameni în vârstă”;
Pentru aceste exagerări, măsuri uluitoare și decizii de neconceput în urmă cu câțiva ani suntem toți vinovați. Cei care am tratat cu ironie, zâmbete și am crezut că nu vom ajunge să trăim niște vremuri parcă desprinse din benzile de desene animate.
Deși acum cei mai mulți sunteți speriați sau indignați de ceea ce se petrece în această Uniune Europeană, gândiți-vă câți prieteni aveați pe lângă voi care tratau la mișto orice subiect care în acel moment părea pentru voi doar un precedent periculos pentru ceea ce urma să vină! Câți ignoranți nu am văzut cu toții în ultimii ani care fără să-i ajute bibilica mai mult spuneau că nu e nicio problemă cu această corectitudine politică băgată pe gât tuturor.
Când unii râdeau de toaletele pentru transexuali, de decizia de a pune o normă de gay sau persoane de culoare în filme, când crucile de pe biserici erau eliminate în unele fotografii, când romane clasice erau rescrise sau modificate sau cand desene animate erau interzise pe acest motiv, alții eram îngrijorați deoarece era clar că această bolnăvicoasă maladie nu se va opri acolo.
Cumva trebuie să tragem un semnal de alarmă, s-a ajuns până în acest punct în care vor să-l ștergem din conștiința tuturor pe Domnul Iisus Hristos. Ei bine, eu unul nu vreau, nu e deloc problema mea sau a noastră, a creștinilor, că Merkel, Macron și alți conducători iresponsabili au deschis larg porțile Bătrânului Continent tututor în numele egalității fără să li se comunice acestora măcar regulile "casei".
Domnule Klaus Iohannis, sunteți președintele României, v-au ales milioane de români, chiar dacă cei mai mulți regretă acum, vă rugăm, dați un semnal că această cale a rătăcirii nu e una normală. Acționați măcar odată împotriva curentului european. Sunt convins că și dummneavoastră, progresist veritabil, înțelegeți totuși că e prea mult.
Domnilor europarlamentari, Traian Băsescu, Carmen Avram, Dragos Benea, Vasile Blaga, Rares Bogdan, Vlad Botoș, Daniel Buda, Cristian Bușoi, Dacian Cioloş, Tudor Ciuhodaru, Corina Cretu, Falca Gheorghe, Vlad Gheorghe, Maria Grapini Europarlamentar, Mircea Hava, Claudiu Manda, Alin Mituța, Dan Motreanu, Siegfried Muresan, Victor Negrescu, Gheorghe Vlad Nistor, Dragoș Pîslaru, Rovana Plumb, Nicu Ștefănuță, Ramona Strugariu, Cristian Terhes - Europarlamentar PNTCD, Eugen Tomac, Dragoș Tudorache, Mihai Tudose, Vincze Loránt, Winkler Gyula, vă rugăm să luați atitudine măcar în ceasul al 12-lea.
Vă mulțumim!

Text: jurnalistul Paul Gabriel Andrei / în fotografia de mai sus o avem pe Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen / Foto credit: zf.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe