13 Mai 21

Uniți-vă și veți birui! Apel la Unire prin împreuna-sărbătorire a Învierii!

Teologul Mihai Făgădaru a publicat pe un site social un apel către creștinii ortodocși: „Apel la Unire prin împreuna-sărbătorire a Învierii ! De Paști vom fi împreună în Biserică”

Text integral.

„În aceste timpuri în care suntem atât de dezbinați, unirea poporului român trebuie să se facă pornind de la un singur punct cardinal, Iisus Hristos, Cel Care spune: Fără Mine nu puteți face nimic. Și primul pas este împreuna-sărbătorire a Învierii Lui. Numai această unire poate să desfacă blestemul dezbinării poporului român. Opusul păcatului este libertatea. Dragostea biruiește frica.
Numai așa poporul român poate să își recâștige libertatea, căci prima libertate este cea în Duh și în Adevăr. Din aceasta decurg celelalte.
Dacă pe aceasta o vom ceda, și celelalte libertăți fundamentale le vom pierde. Una câte una, pe rând, până când cercul se va închide în jurul gâtului nostru.
Uniți-vă si veți birui!
Umpleți curțile bisericilor si mănăstirilor, ca și inimile voastre sa se umple de iubirea si harul lui Dumnezeu!
Un neam îngenuncheat în fața crucii Mântuitorului nu va putea fi îngenuncheat de lumea asta căzută, si va fi drept și demn in fața timpurilor ce vor veni !
Singurul destin al unui popor creștin nu poate fi decât cel vertical, unit cu cerul .
Să NU fim noi cei ce frâng destinul acestui NEAM ! O datorăm celor care s-au jertfit libertatea lui iar noi la rândul nostru suntem îndatorați față de copii nostri !
Dacă legea de căpătâi a acestei țări nu va fi legea lui Dumnezeu , vom fi părăsiți în voia noastră, ce va aduce robia legilor ce vor neantifica destinul nostru.
Fără puterea biruitoare a credinței, în fața ispitei , minciunii înșelătoare si fricii de moarte, vom avea aceeași lașitate , cand am tăcut ca popor cand ne-a fost răpit Paștele, cand am fost despărțiți de morții noștri din mormânt, cand aveam accesul la tratament si vindecare trupească era interzis în spitale iar cine intra "beneficia" de protocoalele morții ca apoi să fie îngropat ca un câine, fără haine, fără slujbă, fără ultima sărutare a celor dragi !
Ne trebuie credință mărturisitoare, iubitoare de ADEVĂR , ce va fi ca o stâncă în fața valurilor minciunii si a dictaturii globale ce vrea sa înghită lumea !
Un sistem politic care atentează chiar si la libertatea unui singur om sau a unui popor intreg , se poziționează singur ca vrăjmaș al lui Dumnezeu, cel care i-a creat pe oameni liberi.
Și sclavii respiră oxigen, noi vrem să respirăm LIBERTATE .
Românii nu îngenunchează în fața pericolului pandemic, românii îngenunchează doar în fața icoanei.
De Paști vom fi împreună în Biserică. Hristos a înviat!”


Sursă foto: cuvantul-ortodox.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe