04 Februarie 23

Unii oameni sunt cuprinși de frenezie în așteptarea „nașterii lui Moș Crăciun”...

Este incredibil cum un popor care se declară în jur de 90% creștin să accepte prin faptă această mascaradă de slăvire a unui personaj imaginar (Moș Crăciun) în dauna adevărului suprem care este Hristos. Fraților, nu nașterea lui Moș Crăciun o sărbătorim pe 25 decembrie, ci nașterea Mântuitorului lumii, lui Iisus Hristos, Domnul nostru! De ce cumpărați, promovați materiale prin care se dorește eliminarea semnificației pur creștine a acestei perioade din an?

Am dorit să scriu acest articol după ce am citit o postare a doamnei Anca Radu: „Pregătirile pentru Crăciunul laic sunt absolut fantastice, e o frenezie debordantă pe toate radiourile, prin magazine, prin birourile multinaționalelor! În așteptarea sărbătorii nașterii lui Moș Crăciun.” - a scris aceasta pe un site social.

Important de citit este și fragmentul de mai jos pe care l-am citit pe site-ul printesaurbana.ro (sursă foto), un articol care pune punctul pe i în ceea ce privește „magia moșului”!

Minciuna și personajele imaginare

Hai la Moșul în poală. Ai fost cuminte? Ia să-ți dea Moșul un cadouaș…

Chestia asta e atît de greșită în atît de multe feluri că mă ia durerea de cap. Un străin vrea să te ia în brațe. E drept că de obicei îți spun să nu lași străini să te atingă, dar na, ăsta are costum roșu, deci e ok. Mai mult, el condiționează oferitul de cadou de statul în poala lui (pedofilic much?) și de comportamentul copilului. Păi ori le dăm cadouri, ori nu le mai dăm. Ăsta e spiritul Crăciunului, să punem copilul în brațele unui străin bărbos care-l judecă și apoi îi dă ceva ce noi am cumpărat, ca să fie șarada completă? Despre asta e Crăciunul?

Și stați, că nu e doar un străin bărbos, sînt mai mulți! Unul la grădi, altul la mama la serviciu, altul la tata la serviciu, unul acasă la noi și altul la bunici. Daa, copilul nostru va sta în poala multor necunoscuți, va recita poezii pe bandă și va spune că e un copil cuminte ca să primească multe cadouri. Asta dacă nu cumva se va speria teribil de moșul și va urla ca disperatul o jumătate de oră la fiecare întîlnire cu Moșul. Wow, ce magie!

De asta nu vreți voi să vă lipsiți copiii? Că eu vreau.

Eu cred că ei, copiii nu au nevoie de acest gen de magie, noi avem nevoie să o creăm pentru noi. Ei AU MAGIE în ei. Au imaginație, au speranță, bunătate, ei SÎNT MAGIE. Nu au nevoie de o minciună și multe piese de teatru cu actori mulți ca să simtă bucuria Crăciunului. Teoria mea e că noi adulții am fost traumatizați de aflarea adevărului în propriile noastre copilării și acum încercăm să ne ferim copiii, provocîndu-le exact aceeași traumă. Voi spuneți că după ce ați aflat adevărul, Crăciunul nu a mai fost niciodată la fel. Mi se pare normal, e destul de nasol să afli că ai fost mințit de persoanele pe care le iubești cel mai mult pe lume. Ce spun eu e că nu aveți de unde să știți dacă și cum v-ați fi bucurat de Crăciun dacă nu ar fi existat în viața voastră această farsă numită „Moș Crăciun e un domn care vine prin cer să aducă daruri”. Poate v-ați fi bucurat de Crăciun chiar mai mult, ce e destul de sigur e că n-ați mai fi trăit trauma copilului care află ca moșul nu există. Pentru că toți află, mai devreme sau mai tîrziu. Și adevărul pe care-l vor afla e că părinții l-au mințit. Asta îi va durea cel mai tare, nu că nu există domnul în roșu care vine prin cer.

Așa că dacă vreți să vă scutiți copilul de această traumă, eu vă propun să încercați să nu i-o provocați. Copiii nu au nevoie de minciuni pentru a se bucura de viață. Ei se bucură de ziua lor, de exemplu, doar pentru că e ziua lor, e tort, sînt prieteni, cadouri. Crăciunul are atît de multe prilejuri de bucurie în el pentru orice adult și copil încît existența unui personaj imaginar care să potențeze totul mi se pare cel puțin inutilă (ca să nu zic periculoasă, că tot aud în jurul meu de copii de 12 ani care merg la terapie după ce au picat în depresie că au aflat la școală că Moșul nu există).

Și vă mai spun una, apoi trec la alt capitol: după ce află că l-ați mințit cu Moș Crăciun, oare o să mai creadă în Dumnezeu? Dumnezeu e ceva în care ei cred deși nu-l văd sau aud, doar pentru că i-ați spus voi, părinții, că există, exact ca în cazul lui Moș Crăciun.” - Adevărul despre Moș Crăciun.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe