24 Octombrie 20

Unii nu au înțeles ce se vota la Referendumul din 2018, noi avem pretenția să cunoască ce e aia „Odovania Învierii”

   Titlul de mai sus este de fapt inspirat dintr-un citat de pe un site social care sună așa, „Ăștia n-au înțeles-o pe aia cu referendumul și vreți s-o înțeleagă pe asta cu Odovania”. Tare ... aș spune că acest citat este zguduitor de real, de actual ... poate că cerem prea mult societății în care trăim fără a da destul de mult.
   De multe ori am susținut faptul că fiecare Biserică, mică sau mare, ar trebui să aibă OBLIGATORIU un program catehetic cu oricine, de orice vârstă ... poate așa ieșim din bucla asta de „semi-analfabeți” în ceea ce privește învățătura Bisericii din care, teoretic, facem parte.
   
   Întorcându-mă la subiectul cu „Odovania Învierii”, vă invit să citiți un text scris de jurnalistul Cornelius Florin pe un site social despre slujba Odovaniei Învierii, slujbă săvârșită în toată Biserica, nu numai la mânăstiri din câte se pare ... și este bine așa!

Iată textul integral:

„Până acum am tot auzit voci că IPS Teodosie face și drege. Și la Buzău s-a dat Lumină dar nu a mai comentat nimeni nimic iar presa nu a trimis nici un corespondent la Catedrala din Buzău. Pai cum vine asta? De Ips Teodosie au curs știrile pe bandă rulantă și s-a spus că gestul lui este singular. Uite că nu a fost singular dar nici scuze publice nu am văzut. Să nu înțelegeți că acum trebuie să se lege lumea și de IPS Ciprian dar deschideți puțin ochii. Avem doi ierarhi care au săvârșit aceeași slujbă. Pe unul îl răstignești, pe altul nu îl pomenești. Nici măcar nu s-au dat știri despre slujba de la Buzău. Dar în schimb apar articole numai despre IPS Teodosie. Repet, să nu înțelegeți că acum trebuie să se lege lumea și de IPS Ciprian. Dar este aiurea să terfelești atât un ierarh pentru că din dragostea sa față de credincioși, a dorit să ofere ceea ce credincioșii nu au primit la vreme cuvenită. Normal, ideal ar fi să nu apară aceste discuții. DELOC. Dar nici să ștergi pe jos cu un ierarh nu mi se pare normal.

"Toți credincioșii aflați în curtea Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului” din Buzău au primit candele cu Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă și anul acesta în țara noastră." (arhiepiscopiabzvn.ro)

Sursă foto: arhiepiscopiabzvn.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe