24 Octombrie 20

VIDEO: Unde este Sfânta Taină a Liturghiei, este și diavolul luptându-se contra lui Hristos

   Astăzi, 15 mai, unii dintre creștini au asistat la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie oficiată de către ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului...o Liturghie în lacrimi, de această dată lacrimi de bucurie, bucuria regăsirii cu Hristos în comuniunea liturgică a Bisericii.
   Până aici toate bune și frumoase, dar a existat la acest eveniment deosebit un moment, moment care îmi aduce aminte de cuvintele din Sfânta Scriptură care spun că „potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită, căruia staţi împotrivă, tari în credinţă, ştiind că aceleaşi suferinţe îndură şi fraţii voştri în lume.” Astfel, după cum se vede și-n imaginile de mai jos, imagini cu o femeie despre care nu pot spune că ar fi îndrăcită, nebună sau altceva, nu am competența de a spune așa ceva, însă pot spune că prin ea, sub această formă, satana a încercat într-un moment deosebit de important pentru creștini să ia în râs Biserica... După ce creștinii nu au putut fi alături de Hristos pe cruce la Prohodul Domnului, după ce creștinii nu s-au putut bucura împreună în Biserică de învierea Domnului, după ce Biserica a suferit crunt atât de mult, timp de 2 luni fără medicamentul medicamentelor, Hristos dintre oamenii Bisericii, s-a întâmplat asta ...
   Ceea ce am văzut cu toții, este și seriozitatea continuării a Sfintei Liturghii de către Ierarhul Bisericii, de catre diaconi și cântăreți. Aceasta este Ortodoxia fraților, lucrurile serioase se fac într-un mod serios, și nu mă refer doar la faptul că nu a zâmbit nimeni (nu despre asta este vorba) la învârtirea haotică a doamnei, ci la faptul că Sfânta Liturghie este o împreună-răstignire cu Hristos dar și o împreună înviere cu Hristos. Ori Hristos, Mântuitorul lumii, nu a urcat pe cruce zâmbind, ci purtând rănile tuturor cu corp de om, cu suferință de om, cu sudoare de om și Dumnezeu!

Nu râdeți de doamna, are probleme... de ce natură, nu cunosc...

Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe