02 Octombrie 22

Una dintre întrebarile esentiale la care ministrul Cîmpeanu si oficialii din Ministerul Educatiei au refuzat sa îmi raspunda ieri

Viitorul copiilor nostri si al României este modelat de catre cei care pun la cale reforma din educatie. Dar cine sunt acestia?
Ieri, în timpul interventiei pe care am avut-o in cadrul dezbaterii online organizate de Ministerul Educatiei pe tema noii legi a educatiei preuniversitare, prima problema pe care am ridicat-o a fost aceasta: "Va solicitam sa publicati lista completa a expertilor care au participat la elaborarea proiectelor de lege ale educatiei, pentru respectarea principiului transparentei si pentru asumarea responsabilitatii”. La aceasta chestiune, domnul ministru si colegii sai nu au raspuns absolut nimic, ignorand complet solicitarea.
Ramane sa ne ne gandim la o serie de întrebari legitime, formulate pertinent de catre domnul Mircea Platon, care a studiat in profunzime cursul reformelor din educatie din ultimii 32 de ani:
"Știți cine a făcut această lege? Cine e autorul ei? Cine sunt autorii ei? Niște anonimi? Unde sunt numele? Cine își asumă responsabilitatea? De ce fel e responsabilitatea? Politică? Profesională? Penală? Pentru că, de 30 de ani încoace, se tot face reformă eșuată și nimeni nu  a plătit eșecul cu cariera. Vă dați copiii pe mâna unor anonimi, în piața publică? Da, veniți și dați copiii voștri experților binevoitori care se vor îngriji de ei.".
Voi, în calitate de parinti, sau tineri, beneficiari ai sistemului de educatie, aveti încredere în clasa politică, în cei care conduc sistemul si în "expertii" care fac aceasta reforma radicala a școlii românești?
Eu unul, dupa tot ce am vazut în ultimii 32 de ani, si mai ales dupa simulacrul de dezbatere la care am participat ieri personal, ma îndoiesc profund de sinceritatea si de bunele intentii ale reformatorilor educatiei de azi.

Autor: Andrei Dinca.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe