28 Mai 22

Un stareț cu un comportament ireproșabil în ultimii 20 de ani, este acuzat de către o tânără refugiată din Ucraina de agresiune sexuală

Este săptămâna patimilor, săptămână cu o profundă semnificație de pocăință, de conștientizare, de trezvie sufletească, dracul este acum cel mai bulversat, „umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită”. Dracul, așa cum ne-am învățat în ultimii ani, are ca voce presa, presa în frunte cu trompeta atee Digi, atacând, jignind și răstălmăcind acuzațiile unei refugiate contra starețului mănăstirii Petrova pentru agresiunea sexuală. Primul cuvânt care îmi vine în minte gândindu-mă la un asemenea scenariu este acesta, „incredibil”!
Sigur, trebuia ca în postul Paștilor, chiar în săptămâna patimilor ca dracii din presă să rostogolească o astfel de știe, căci așa îi stă bine „dracilor”!

„Reclamaţia venită din partea unei persoane instabilă emoţional, care a stat doar două zile la mănăstire, din care în una preotul Agaton Oprişan a lipsit, fiind plecat în zona Aradului pentru a oferi consiliere duhovnicească refugiaţilor de acolo, credem că este o intenţie de discreditare a mănăstirii, care s-a implicat activ în problema refugiaţilor, încurcând interesele materiale ale celor care încearcă să profite financiar de pe urma conflictului din Ucraina. Regretăm profund acest episod prin care facerea de bine şi implicarea permanentă a Mănăstirii Petrova, în loc să primească recunoştinţa persoanei ajutate, aşa precum se întâmplă din partea celor care sunt găzduiţi şi ajutaţi de la începutul conflictului, are parte de acest eveniment nedorit şi atât de jenant şi nepotrivit în chiar perioada Postului cel Mare”, a precizat Episcopia Maramureşului într-un comunicat publicat pe contul de Facebook.

„Mănăstirea oferă permanent cazare şi masă pentru 40 de persoane. O femeie în vârstă de 22 de ani, însoţită de un copil minor, a sosit în cursul zilei de 13 aprilie în vama Sighet şi a fost preluată şi dusă la Mănăstirea Petrova pentru a primi cazare şi îngrijiri. Persoana era foarte dezorientată şi instabilă emoţional datorită unor probleme de familie şi situaţiei războiului, lucru sesizat şi de un psiholog de naţionalitate ucraineană. Persoana reclamantă a părăsit mănăstirea fără explicaţie în cursul zilei de 15 aprilie, iar pe 16 aprilie a formulat o plângere la Poliţia Municipiului Sighet în care a menţionat că a fost agresată sexual de către un bărbat în vârstă de 55 de ani”, conform  comunicatului Episcopiei.

„Poliţiştii din municipiul Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina cu privire la faptul că, în perioada 13-15 martie, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 55 de ani”, a spus Ionela Cozma, purtătoare de cuvânt a IPJ Maramureş.

„Până acum nu am primit niciun fel de sesizare şi menţionez faptul că părintele Agaton este de aproximativ 20 de ani stareţul acestei mănăstiri şi nu am avut niciun fel de reclamație sau de abatere a comportamentului dânsului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, preot Andrei Pop, conform news.ro.

„Părintele Agaton este de aproximativ 20 de ani stareţul acestei mănăstiri şi nu am avut niciun fel de reclamaţie sau de abatere a comportamentului dânsului”, a subliniat  preotul Andrei Pop, pentru sursa amintită.

În urma acestor acuzații, starețul mănăstirii Petrova, părintele Oprișan, susține că totul este fals. El a declarat, pentru Antena3, că în ziua în care se presupune că ar fi comis agresiunea sexuală, nu se afla la mănăstire. Mai mult decât atât, ar fi „atins-o părintește” pe tânara refugiată, în semn de mângâiere pentru situația dificilă.

„Atât timp cât nu mă simt vinovat, sunt împăcat sufleteşte, ce pot să spun: eu sunt cu sufletul liniştit.

Şi ele mă cuprind pe mine, şi eu pe ele, părinteşte. Pe toate le respect, părinteşte. Eu îs liniştit că nu i-am propus la niciuna aşa ceva, eu sunt împăcat sufleteşte”, a precizat starețul mănăstirii Petrova, pentru sursa citată, conform R3media.

Dragilor, este săptămâna patimilor Mântuitorului lumii, nu vă mai faceți idol din televiziunea disperată după bani și senzațional, rugați-vă mai mult, milostiviți-vă, smeriți-vă ... adevărul este numai la Dumnezeu!


Sursă foto: 7media.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe