14 August 22

Un sârb și o rusoaică au câștigat turneul Wimbledon.

„Un sârb și o rusoaică au câștigat turneul Wimbledon.
Același turneu care a interzis accesul sportivilor ruși și belaruși în competiție…
Nemaivorbind de tratamentul strigător la cer, intrat pe alocuri în sfera penală, la care a fost supus Novak la Melbourne, la începutul anului.
Iată că acum îl învinge fix pe un australian.
#existaunDumnezeu!” -  a scris Laura Nico Letta pe un site social.

N-a fost primit la Australian Open, dar a câștigat la Wimbledon. Acest om puternic a luptat cu o întreagă planetă nebună prin simplele lui fapte firești (vezi evenimentele de la ultima ediție „Australian Open”), a ales libertatea în dauna compromisului, a ales profesionalismul în dauna imbecilității, iată, din nou mare campion, din nou numărul 1 în sportul său! Un ortodox care arată demnitate, rațiune și putere! 

„L-am văzut cu toții pe Novak Djokovic, un mare campion dintr-o țară mică, dominându-și adversarii și stăpânind nu doar pământul cu iarbă de la Wimbledon, ci orice teren de tenis. Relaxat, concentrat, încordat, vesel, asudat, frustrat, zâmbitor sau victorios, acest super-star și-a dat bătăliile cu propriul sine, înainte de a-și înfrânge competitorii.
Generos în momentele de triumf și smerit în clipele de grea încercare, tânărul Djokovic este un model de perseverență și curaj pentru milioane de tineri ai planetei.
Familist convins, tată grijuliu, poliglot talentat, credincios ortodox, purtând cu discreție, dar fără rușine, o cruce de lemn la gât, Nole a ales din fragedă pruncie să-și înalțe visul copilăriei pe aripile unei devoțiuni secrete.
Succesul nu l-a transformat într-o vedetă infatuată. Dimpotrivă. Toți apropiații îl știu ca pe o voce liberă, care știe că demnitatea are un preț: curajul.
Va rămâne cunoscut în istoria sportului ca Nole cel Mare.” - a fost reacția lui Mihail Neamțu pe un site social.

Foto: Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe