19 Octombrie 20

Un psihoterapeut înjură creștinii în spațiul public

   În zilele noastre, toți habarniștii în ceea ce privește Biserica Ortodoxă comentează în lung și-n lat despre ce trebuie și ce nu trebuie să facă Biserica. Evident că toate aceste comentarii penibiluțe sunt urmate de jigniri ...
   Una dintre persoanele care au îndrăznit să jignească în spațiul public Biserica Ortodoxă este un „psihoterapeut”, culmea, chiar și jurnalist. Acesta, Dinu Popescu jignește (jigniri noi) într-un mod de ne-reprodus Biserica Ortodoxă, creștinii ortodocși fără a ține cont de vre-o formă de bun simț, de respect....ce să mai vorbim despre „PRINCIPIUL RESPECTĂRII DREPTURILOR ŞI DEMNITĂŢII ORICĂREI PERSOANE” din „Deontologia psihoterapeutului”.

   În „Deontologia psihoterapeutului” găsim următoarele:
  • Psihologii vor avea permanent în atentie faptul ca orice persoana are dreptul sa-i fie apreciata valoarea înnascuta de fiinta umana si aceasta valoare nu este sporita sau diminuata de cultura, nationalitate, etnie, culoare sau rasa, religie, sex sau orientare sexuala, statut marital, abilitati fizice sau intelectuale, vârsta, statut socio-economic sau orice alta caracteristica personala, conditie sau statut.

Art. I.2. Psihologii îsi desfasoara activitatea, manifestând respect fata de trairile, experientele, cunostintele, valorile, ideile, opiniile si optiunile celorlalti.

Art. I.3. Psihologii nu se angajă public în prejudicierea imaginii celorlalti si nu vor manifesta inechitate pe criterii de cultura, nationalitate, etnie, rasa, religie, sex, orientare sexuala si nici nu se angajeaza în remarci sau comportamente ce aduc prejudicii demnitatii celorlalti.

Art. III.2. Psihologii nu practica, nu îngaduie, nu instiga, nu colaboreaza in, si nu consimt sau faciliteaza, nici o forma de discriminare.

Art. V.1. În relatiile lor profesionale, psihologii vor manifesta preocupare fata de clienti, studenti, participanti la cercetare, supervizati sau angajati, cautând sa nu produca acestora daune sau suferinta, iar daca acestea sunt inevitabile le vor minimiza pe cât posibil.

Art. V.3. Psihologii nu se vor angaja în comportamente de defaimare sau de abuz (fizic, sexual, emotional, verbal sau spiritual) fata de persoanele cu care vin în contact în timpul activitatii lor profesionale.

Art. VII.5. În cazul în care psihologii constata ca exista abateri ale unui coleg de la normele prezentului Cod, vor semnala amiabil abaterea constatata acestuia si se vor adresa Comisiei de Deontologie si Disciplina a Colegiului Psihologilor din România doar în cazul în care comportamentul non-etic persista.
 

   După cum vedem foarte bine în pozele de mai sus, domnul Dinu Popescu nu are nici un fel de stres în a jigni și a provoca într-un mod evident persoanele de religie Creștină și cult Ortodox, acest lucru fiind făcut într-un mod deosebit de brutal și trivial. Sursele noastre spun că nu este prima dată când acest psihoterapeut jignește creștinii.
   Faptul că înjură și jignește creștinii, acest lucru poate duce la daune sau suferință deoarece aceste jigniri pot aduce traume psihice și de izolare. Adică unii oameni se închid de ei de teamă să nu fie respinși sau jigniți de către societate. Comportamentul său duce la defăimarea oamenilor credincioși. Prin afirmațiile sale atrage categoria oamenilor necredincioși împotriva celor credincioși.
   Deși comportamentul lui persistă, nu s-a autosesizat nici un alt coleg sau cineva din Colegiul Psihologilor din România
În cazul acesta, de ce nu se autosesizează nimeni?
   „Discriminarea reprezintă activitatea care prejudiciază ori promovează prejudecăți cu privire la persoane datorită culturii acestora, nationalitații, etniei, culorii sau rasei, religiei, sexului sau orientării sexuale, statutului marital, abilitatilor fizice sau intelectuale, vârstei, statutului socio-economic si oricăror alte preferinte, caracteristici personale, condiții sau statute.”

P.S. Așteptăm reacții din partea celor competenți să o facă în legătură cu derapajele morale grave ale domnului Dinu Popescu.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe