16 Ianuarie 21

Un preot și 24 de credincioși au fost amendați cu 12 000 de lei pentru că se rugau la căldură, nu în frig ...

   În plină pandemie cu Covid-19, logica statului mă depășește complet, la fel și a poliției române. După logica autorităților, credincioșii și clerul bisericesc, pentru SĂNĂTATEA LOR, este mai bine să se roage 2-3 ore în frig, ninsoare, ploaie și vânt, decât să stea în Biserică, la căldură, cu mască și distanțarea „lu pește prăjit”. În mall însă, avem cu toții voie, stați liniștiți, acolo nu mai vine poliția ... 

   „Preotul și creștinii ortodocși din satul Dumbrăvița au fost amendați de Poliție deoarece au participat la slujbă în interiorul bisericii.

   Polițiștii au mers în control, luni, de ziua Sfântului Andrei la biserică. Părintele și 24 de enoriași participau la Sfânta Liturghie, de praznicul Apostolului românilor. Oamenii legii au legitimat cei 24 de enoriași ce participau la slujbă și i-au amendat cu 4.000 de lei total. Preotul paroh a fost amendat cu 8.000 de lei.

   Biserica parohială permitea distanțarea socială pentru numărul de săteni prezenți . Motivația poliției a fost că participarea și organizarea slujbei nu este o urgență pentru ca oamenii să iasă în casă, localitatea din Timiș fiind în carantină.” - conform avereabisericii.ro.

   Aceeași sursă confirmă faptul că deja mai multe astfel de amenzi au fost contestate în instanță de avocați de la Alianța Părinților.

   Concluzia ar fi că autoritățile vor să te țină SĂNĂTOS ÎMBOLNĂVINDU-TE, pentru că, de ce nu ... „participarea și organizarea slujbei nu este o urgență pentru ca oamenii să iasă în casă” (Poliția Română)
 
Foto: Biserica Ortodoxa Dumbravita Timis / Facebook.com (foto informativ)
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe