27 Noiembrie 22

Un posibil factor al răspândirii masive a noului coronavirus, Covid 19 în Italia ar fi fost două meciuri de fotbal

„Așa s-a răspândit COVID-19 la mii de persoane: «N-am știut că am coronavirus, m-am îmbrățișat cu alți oameni și copii»", titrează Digi Sport

   Postul de știri sportive citează un medic italian care spune că acesta a fost momentul care a permis virusului COVID-19 să se răspândească în toate direcțiile:

   "În Bergamo, virusul s-a răspândit în toate direcțiile. E ceva incredibil. Știm că este o zonă de tranzit, o localitate activă, dar a contat mult și meciul Atalanta - Valencia. Conform rapoartelor, meciul de pe 19 februarie este unul dintre momentele în care virusul s-a răspândit foarte mult.”

   Până în acest moment, peste 100.000 de italieni s-au infectat cu noul virus. Peste 12.000 și-au pierdut viața, iar aproape 16.000 s-au vindecat. Italia, Spania și mai de curând SUA au depășit China în privința nivelului total de cazuri.

Așa s-a răspândit COVID-19 la mii de persoane: "N-am știut că am coronavirus, m-am îmbrățișat cu alți oameni și copii"

   Așadar, două partide de fotbal unde au participat foarte mulți spectatori au avut un rol crucial pentru declanșarea epidemiei. Dăm vina pe fotbal pentru ce s-a întâmplat? Căutăm să scoatem țapi ispășitori din jucători sau din cluburile de fotbal, așa cum încearcă unii să scoată țapi ispășitori din biserici și cultele religioase și din pocalul euharistic? Nu ar fi irațional să facem așa ceva?

   Zilnic văd articole în care diverși jurnaliști încearcă să dea vina pe neoprotestanți, pe penticostali, pe ortodocși sau pe diverse alte culte religioase pentru răspândirea coronavirusului. În cele mai multe situații e vorba de cazuri de transmitere clasică a virsului, de la om la om, în care un număr foarte mic de persoane se infectează (de exemplu, la biserica Sf. Dumitru Colentina din Sectorul 2 doar 5 persoane s-au infectat, pornind de la femeia de la lumânări; iar biserica a fost imediat închisă). Însă aceste cazuri „țin titlurile” știrilor pe multe site-uri, în timp ce știrea de la Digi Sport a trecut aproape neobservată.

Coronavirus la o biserică din București. Sunt 6 persoane infectate, printre care și 2 preoți

   Nu aș vrea să dăm vina pe fotbal sau pe UEFA pentru această situație, așa cum nu cred că are vreun sens să scoatem un țap ispășitor din cultele religioase. Cred că e cazul să rămânem lucizi și calmi și să nu aruncăm în mod iresponsabil vina pe unii sau pe alții. E stupid, nu e deontologic (ca să nu zic că e direct imoral) și nu ajută pe nimeni să facem așa ceva.
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe