30 Noiembrie 21

Un jurnalist trebuie să pună întrebări, nu să-i certe pe alții că și le pun.

Un coleg mai în vârstă, grizonat și foarte talentat în a scrie compuneri de clasa a 3-a mi-a spus ieri că eu reprezint un pericol pentru societate. Asta pentru că nu procedez ca el, să îndemn oamenii să aleagă o anumită decizie. Eu nu îndemn pe nimeni la nimic, eu chiar vă sugerez să faceți ce credeți voi că este bine pentru voi. Fiecare răspunde pentru propria persoană sau, uneori, pentru propria familie. În rest, vă rog să nu mă mai urmăriți dacă vi se pare că sunt vreun pericol pentru cineva.
Eu am învățaț totuși un lucru, presa trebuie să fie câinele de pază al democrației, nu câinele de pază al autorităților, ceva s-a schimbat în ultima perioadă și nu pare deloc bine ceea ce se întâmplă.
Toți putem greși, însă nu trebuie să uităm scopul și rolul pe care le avem fiecare în societatea românească. Acestea fiind zise...
După cum v-am informat acum câteva zile am pus câteva întrebări punctuale Institutului Național pentru Sănătate Publică în urma raportului trimis publicului în data de 5 noiembrie. Întrebările le puteți vedea în postarea din 7 noiembrie, dacă nu le-ați văzut sau sunteți curioși.
Întrebările fiind destul de multe și răspunsurile destul de lungi, o să le luăm punctual, din nou. Astăzi vă arăt cum ISNP-ul consideră în continuare relevant faptul că cei 1264 de morți cu schemă completă să fie raportați la numărul total de persoane vaccinate din România, nicidecum la numărul de persoane vaccinate care au contractat boala, adică un pic peste 140 de mii de oameni.  
Confirmă că 0.9 e procentul real, însă pentru că e mai convenabil să anunți 0.02 procent de deces ei merg în continuare pe aceeași linie. Deși mortalitatea niciunei boli nu se face raportând la numărul total de oameni dintr-o zonă, ci din numărul total de oameni care au contractat boala. nu? E cât se poate de logic.
Dacă un trib din partea braziliană a Amazonului este eradicat din cauza unei boli apărute recent, nu poți calcula rata mortalității la populația Braziliei, dacă cei de acolo nu au avut treaba cu respectiva boală, nu? Dacă greșesc cumva cu raționamentul vă rog să-mi atrageți atenția.
Deci raportul ar trebui anunțat la cei 140 de mii care au făcut boala, nicidecum la cele 6 milioane de oameni vaccinați. Că la cei care nu au făcut boala nu știm dacă vaccinul protejează sau nu.
Voi reveni cu celelalte răspunsuri mâine dacă am timp. Vă mai spun doar că INSP susține că în 9 luni au decedat 313, iar numai în octombrie 946. Referitor la asta, am zis în postarea din urmă cu câteva zile, că mi se pare improbabil. Dar e doar o părere. / text: Jurnalistul Paul Gabriel Andrei.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe