23 Ianuarie 21

Un fizician celebru face propagandă PRO-secularizare și pro-COMUNISM

   Într-un recent live pe canalul de Youtube al fizicianului Cristian Presură, subiectul principal dezbătut a fost secularizarea, din asta ajungându-se să se facă o adevărată propagandă pro-comunistă, cu o nostalgie evidentă față de părinții comunismului, agresiv băgați pe gât elevilor din perioada de dinainte de 1989.
   Se face o întreagă analogie a cuvântului secularizare, se menționează că acest cuvânt își are originea în anul 1586, aducându-se pe tot parcursul live-ului cu pricina ne-obișnuit de multe laude acestei ideologii, minimizând și jignind Biserica în repetate rânduri.
   Am observat de mulți ani obsesia oamenilor de știință de a se declara atei, asta e ca o modă „adolescentină” de care puțini dintre acești „oameni de știință” se mai vindecă. Problema nu este obsesia lor de a minimiza, ataca Biserica, ci militarea lor contra lui Dumnezeu, contra preoților, contra Bisericii în profunda sa definiție.
   Ceea ce mi-a atras atenția în mod evident în live-ul cu pricina, a fost faptul că domnul Cristian Presură a invitat să vorbească despre secularismul din România, despre Biserică și rolul ei în societate fix persoane care nu au cunoscut Biserica sau pe Dumnezeu niciodată cu adevărat în viața lor. Ori, ce poate să fie mai penibil decât să discuți despre Biserică și Dumnezeu în situația în care tu nu ai cunoscut nici Biserica și nici pe Dumnezeu?
   Secularismul este termenul ideologic inventat de ateii militanți pentru a izola Biserica, pentru a minimiza Biserica, pentru a o distruge. De fapt, argumentele „pompoase” dar fără profunzime argumentativă aduse de invitații domnului Presură în live-ul mai sus menționat, au tot fost enumerate și întoarse pe toate părțile, tocmai pentru a convinge audiția (majoritatea atee și tânără) că TREBUIE ca Biserica să fie izolată spre „binele” umanității... Au mai încercat și alții să-l izoleze acum 2000 de ani pe Iisus Hristos, apoi pe mucenici ... dar nu au reușit!
   Revenind la noul-comunism, prezentat (părinții comunismului) și el în live-ul cu pricina ca un model social, această ideologie revenind din ce în ce mai puternic în socialul românesc, chiar european, ca o nouă „scăpare”, o noua izbăvire cu nume de continuitate „democrată”, dar de fapt fiind un nou comunism mai pervers, mai periculos, mai letal ... Se încearcă instaurarea noului comunism, noii gândiri secularizate în rândul tinerilor, fără de principii creștine, fără religie în școală, fără icoane în școală, cu o Biserică cu din ce în ce mai puține drepturi, și cât mai multe obligații. 
   În live-ul domnului Presură am remarcat noul curent ideologic tânăr ateu, o agresivitate pasiv-verbală, dar cu evidente consecințe emoționale pe termen lung ... au fost aduse elogii părinților comunismului instaurat de Lenin și Stalin, tot live-ul a avut ca scop ultim IZOLAREA BISERICII din punct de vedere social, cu asta am rămas în cap la sfârșit de live, și nu pot nega că acesta a și fost scopul...

   Ca și încheiere, nu pot să nu atrag atenția că izolarea Bisericii nu are nici o treabă cu democrația, din contră... că Biserica nu înseamnă doar preoți sau ierarhi, sau doar patriarhul ... Dragilor iubitori de secularizare, Biserica este mult mai mult decât doriți dumneavoastră să fie. Nu uitați, Biserica și-a cunoscut cea mai mare înflorire fix în perioade de maximă prigoană, asta vă doriți, prigonirea și izolarea Bisericii? Creștinii nu au drept la vot? Creștinii nu au drepturi Constituționale? Creștinii nu au drepturi democratice? Creștinii nu au dreptul la libertate? 

„O Biserică secularizată este complet neputincioasă şi slabă în încercarea de a transforma lumea. Iar creştinii secularizaţi au eşuat la toate nivelurile.” Mitropolitul Hierotheos de Nafpaktos
 
Foto captură: Youtube.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe