30 Martie 23

Un filmuleț care spune multe despre noi.

Mi-am adus aminte ,vizionând acest scurt filmuleț, de episodul cu George Becali care la balul bobocilor a oferit celui care rostește Simbolul de credință integral, suma de 3000 de euro. Bineînțeles într-un final o singură persoană a reușit să-l reproducă. Aici este o stare de fapt a societății. Nu postez acest videoclip în semn de reproș față de tânăra generație. Vina ne aparține fiecăruia în parte. Toți care am miștochărit într-un fel sau altul Biblia a dus la acest rezultat. Oamenii nu cunosc Scriptura. Nu se mai identifică omul cu textul cărții sfinte. Creștinismul din teren este corigent. Da , nu aceștia sunt tinerii care calcă pragul bisericilor, ați putea spune, dar ei au fost cândva miri sau nași de botez. Au asistat de câteva ori în viață la o înmormântare sau le-am călcat pragul casei din postura de preoți la vreo aghiazmă sau ajun. De ce prezența noastră schimbă atât de puțini tineri ? Pare că de prea multă vreme nu reușim să captivăm tinerele mlădițe ale Bisericii. Părinții sunt ocupați cu serviciul, profesorii în multe din cazuri nu mai folosesc Scriptura ca autoritate morală a societății și preoții nu-și fac timp măcar în acele puține ocazii când interacționează cu tineretul să îi îmbie la o discuție pe teme religioase. Dacă am face acest exercițiu într-o țară musulmană, aproape fiecare locuitor ar reproduce la cald cel puțin un fragment din Coran.
PS : Singurul care salvează situația este un evreu !

Pr. Alexandru Lungu. / Captură foto
 

Un filmuleț care spune multe despre noi. Mi-am adus aminte ,vizionând acest scurt filmuleț, de episodul cu George Becali care la balul bobocilor a oferit celui care rostește Simbolul de credință integral, suma de 3000 de euro. Bineînțeles într-un final o singură persoană a reușit să-l reproducă. Aici este o stare de fapt a societății. Nu postez acest videoclip în semn de reproș față de tânăra generație. Vina ne aparține fiecăruia în parte. Toți care am miștochărit într-un fel sau altul Biblia a dus la acest rezultat. Oamenii nu cunosc Scriptura. Nu se mai identifică omul cu textul cărții sfinte. Creștinismul din teren este corigent. Da , nu aceștia sunt tinerii care calcă pragul bisericilor, ați putea spune, dar ei au fost cândva miri sau nași de botez. Au asistat de câteva ori în viață la o înmormântare sau le-am călcat pragul casei din postura de preoți la vreo aghiazmă sau ajun. De ce prezența noastră schimbă atât de puțini tineri ? Pare că de prea multă vreme nu reușim să captivăm tinerele mlădițe ale Bisericii. Părinții sunt ocupați cu serviciul, profesorii în multe din cazuri nu mai folosesc Scriptura ca autoritate morală a societății și preoții nu-și fac timp măcar în acele puține ocazii când interacționează cu tineretul să îi îmbie la o discuție pe teme religioase. Dacă am face acest exercițiu într-o țară musulmană, aproape fiecare locuitor ar reproduce la cald cel puțin un fragment din Coran. PS : Singurul care salvează situația este un evreu !

Posted by Alexandru Lungu on Wednesday, February 15, 2023

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in Era IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe