26 Septembrie 20

UN DIALOG INEDIT CU JONATHAN JACKSON

Jonathan Jackson. Actor american în seriale precum General Hospital,Tuck Everlasting și Nashville, câștigător a 5 Premii Emmy (en.wikipedia.org). Conduce trupa Enation. Convertit la Ortodoxie. Ultima sa performanță ca film este rolul principal în documentarul produs de Mănăstirea Vatopedi privind viața lui Gheron Iosif, bunicul duhovnicesc al monahilor vatopedini de astăzi. * Răzvan Ionescu. Preot ortodox în Mitropolia pentru Europa Occidentală și Meridională.
.
Jonathan se pasionează de relația dintre artă și teologie. Scrie cărți despre relația artistului cu viața duhovnicească. Părintele Răzvan este investit în studiul relației dintre știință și teologie. Scrie cărți despre relația trăitorului creștin cu lumea și produsele științei.
.
Între cei doi s-a născut un dialog inedit, în cinci episoade (de appx 15 minute fiecare), în care cei doi se interpelează reciproc: Jonathan vine cu o experiență de american convertit, vie, intensă, în timp ce pr Răzvan Ionescu, obișnuit cu trăirea Ortodoxiei în mediu occidental, se bucură să îl provoace la o mărturie extrem de folositoare celor care trăiesc în țări tradițional ortodoxe. Muzica, spiritualitatea, teologia și știința pot constitui ingredientele unui foc de artificii dialogal pe care vi-l propunem cu nădejde de folos duhovnicesc ...
.
Dialogul se poartă cu traducător în română și engleză, fiind deci accesibil în AMBELE limbi. Iată cele cinci părți:

1.


2. 


3. 


4.


5.Bucuria este ca aceste materiale să fie accesibile la cât mai mulți. Nu este un interviu oarecare, ci o discuție consistentă teologic. Gestul dvs de SHARE este mai mult decât binevenit. Vă rog să îl faceți. Cu drag, Pr Răzvan Ionescu.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe