19 Aprilie 21

Ultimul clip postat de părintele (05.03.2021): Iar a început episodul Pr. Hrisostom Filipescu. Iar au început certurile ...

   „Iar a început episodul Pr. Hrisostom Filipescu. Iar au început certurile, "este el, nu este el, cineva i/a spart contul, ba este el că l-am văzut pe video" și uite așa contre și contre. Când oare o să înțeleagă tot creștinul că indiferent că îl cheamă Hrisostom Filipescu, părintele cutare sau cutare, omul cutare sau cutare, toți dar absolut toți putem înebuni, toți dar absolut toți greșim, nimeni nu este perfect. Decât să vă certați pentru el spuneți o rugăciune pentru sănătatea lui. In plus dacă el vrea să plece din mănăstire este alegerea lui.” - a scris prietenul nostru, Iulian Bracau pe un site social. 

   Problema este mai gravă pentru comunitatea Bisericii, mai ales din zona Moldovei, din pricina situației incerte a părintelui Hrisostom Filipescu. Părintele (încă preot), afirmă în ultimul său clip postat astăzi pe internet că este perfect sănătos, că nu are Covid și că nu e nebun ... Personal, nu cred că l-a examinat nici un specialist pe părintele din punct de vedere psihiatric, dar asta este o altă discuție. Nu, nu sunt eu, nimeni nu este în măsură să afirme astfel de lucruri despre părintele, dar schimbarea majoră de abordare în relația cu credincioșii aduce mai mult spre o stare de spirit de tip USR-ist decât de un veritabil preot, iubit și căutat de foarte mulți credincioși. Privind la clipurile cu dânsul din trecut, pare că acest ultim clip prezintă o cu totul altă persoană față de ceea ce am văzut, ascultat și stimat până acum ... pacea, blândețea, vorba plină de Duh a părintelui lipsește cu desăvârșire în acest ultim clip postat pe Youtube, în care duhul răzbunării, agitația mohnită și cuvintele aruncate în dreapta și-n stânga ca și o înșiruire de „taguri” fără noimă, cu acuze grave contra anumitor persoane ... nu mă conving că părintele Hrisostom Filipescu de acum este cel de acum câteva luni. 

   În Biserica Ortodoxă Română, cazul părintelui Hrisostom, poate reprezenta un nou motiv drăcesc de smintire în rândul celor slabi în credință. În „I Corinteni 14:13” putem citi îndemnul „să nu dați fratelui prilej de poticnire și de sminteală”, părintele repetă de câteva ori (nu știu însă cât de conștient este de gravitatea acestui fapt) că îi pare rău de cei pe care i-a smintit, dar că totuși, și așa, tot NU va șterge postările de pe un site social care au produs atâta sminteală ... În „I Corinteni 14:13” găsim o întâmplare a Sfinților Apostoli cu Mântuitorul Iisus Hristos prin care ni se arată cum Mântuitorul a învățat pe ucenici să se ferească de sminteală. Pe site-ul orthomihail.wordpress.com am găsit scris următorul text despre aceasta: „Sminteala este lucrarea diavolului, care seamănă zâzanii, împotriviri şi dezbinări, corupţie, erezii, ură între fraţi etc. Iar cei ce săvârşesc acestea şi toate celelalte păcate care depărtează omul de Dumnezeu şi de credinţa mântuitoare a Bisericii, sunt numiţi „fiii diavolului”: ,,O tu cel plin de toată viclenia şi de toată înşelăciunea, fiule al diavolului, vrăjmaşule a toată dreptatea, nu vei înceta a strâmba căile Domnului cele drepte?” (Faptele Apostolilor 13:10).” Textele din învățătura Bisericii care vorbesc despre sminteală sunt extrem de numeroase, iar ceea ce acum se întâmplă cu CĂLUGĂRUL preot Hrisostom Filipescu a ieșit de mult din sfera Bisericii ... el îndepărtându-se (după cum se vedere în clipul de mai jos) de pacea prin rugăciune pe care o aduce trăirea în rugăciune, îmbrățișând o stare de revoltă permanentă, ascultarea față de Ierarh sau stareț pare, de asemenea, o poveste de mult apusă ... Mă dor cuvintele aruncate de părintele și consider că foarte mulți dintre noi îl putem ajuta doar stând aproape de Biserică și rugându-ne la Domnul Dumnezeu pentru pacea și sufletul părintelui. Pericolul real al schismei în Biserică, așa cum am avertizat și după regretabilul caz cu fostul preot Pomohaci este real, nu schisma este calea, adică nu păcatul care nu se poate șterge nici prin sânge mucenicesc (schisma), ci statornicia în ascultare și rugăciune. 


Doamne ajută ... 

Citește și: Ce se întâmplă cu părintele Hrisostom Filipescu? Postări de-a dreptul hilare pe pagina de FB a părintelui.
 
Captură foto: Youtube.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe