03 Octombrie 22

Ultima postare a părintelui Visarion Alexa pe un site social ...

„De-ați ști câți oameni cu afecțiuni psihice severe sunt printre noi și nu iau nici un tratament, v-ați speria. Să ne rugăm pentru frații noștri aflați în suferințe psihice să nu facă rău și să nu-și faca rau.
Cine sunt cei care ar trebui sa aibă grijă de ei ?
Cred că, în primul rând, familia, aparținătorii legali. Legal așa stau lucrurile. Familia e cea care trebuie să solicite internarea și, dacă familia știe că viața bolnavului e în pericol, atunci e datoare să facă acest gest salvator.
Desigur că, nu de puține ori, mi s-a cerut ajutorul, fie să mă rog pentru bolnav dar mai ales să conving bolnavul să accepte internarea.
Preotul nu are puterea să facă asta. El se poate ruga, dar nu are pregătirea și puterea să convingă un bolnav psihic să accepte internarea sau tratamentul. Și, desigur, nu poate pune în niciun caz diagnostic.
De fiecare dată când cineva imi vorbea despre insomnii prelungite, însoțite de stari psihice ciudate, ori tristețe permanentă, paralizantă, îndrumam omul și spre un medic. Dar niciodată n-am insistat.
Avem câțiva medici psihiatri cu care parohia noastră colaborează. Unul dintre doctori a patimit serios în urma unui atac violent al unui pacient în timp ce aștepta la metrou.
Să fii duhovnic, medic psihiatru sau chiar psiholog, cred ca poate fi și periculos.
Personal vă pot spune că am primit și amenințare cu cuțitul. De la un bolnav psihic, venit să se spovedească. Orice e posibil. Acum, în sfârșit, e sub tratament datorită familiei care a înțeles urgența și bolnavul s-a stabilizat, slava Domnului.
Aveți grijă de mințile dumneavoastră și dacă aveți în familie persoane cu suferințe psihice, nu stați cu mâinile în sân așteptând catastrofa, vorbiți cu psihologul sau cu psihiatrul ce puteți face pentru a vă ajuta persoana dragă.
Și vorbiți și cu preotul să-l poarte în rugăciune pe cel bolnav.
Rânduiala de împărtășire spune că un bolnav cu afecțiuni psihice poate fi împărtașit chiar și dacă nu se spovedește. Ajută enorm dar musai să ia și tratamentul prescris de medic.
Sunt frații noștri, să ne rugăm pentru sănătatea lumii." - a scris părintele Visarion Alexa pe data de 13 septembrie pe un site social.

Această postare consider că are legătură cu ultimele evenimente petrecute pe data de 17 septembrie cu părintele Visarion Alexa. Presa a spus că a fost reținut de poliție într-un caz de hărțuire, el de fapt este liber și în control judiciar ... mai multe detalii am scris aici: „Lămuriri despre presupusa reținere de către poliție a părintelui Visarion Alexa”.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe