11 August 20

„Turcia a întors total spatele creștinismului. Nu e că a stat vreodată cu fața la el, l-a prigonit până la extinctie”

   Titlul caracterizează cel mai mult aceste zile de profundă tristețe în creștinism, Constantinopolul a fost din nou jefuit. Jefuit de ignoranta „Europei creștine”, de nesimțirea diplomatică a Turciei, de ignoranța noastră cu privire la istoria creștinismului, civilizația care a scos omenirea din noroiul idolatru. 

   „Cand am vizitat ultima data Catedrala, ghidul turc imi spunea ca pentru ei cucerirea a insemnat un punct de cotitura. Se rugau pe camp, in cort si dintr-o data au inceput sa se roage in cea mai mare catedrala din lume. Nu au contribuit cu nimic la existenta ei. Au incercat sa faca o "clona" vis a vis de ea, Moschea Albastra. Nu au reusit sa se ridice la inaltimea catedralei Sf. Sofia. Nici din punct de vedere structural (au pus niste stalpi gigantici sa sustina cupola, traiesti o senzatie de enorma greutate) nici din punct de vedere estetic. La interior este extrem de rece.

   Turcii? Un popor muncitor, ospitalier cu cei care isi cheltuie banii in turism, lipsit de geniu creativ si intors fatis in era Erdogan la o cultura a dominatiei totale.

   La nivel european, leagan al crestinismului, reactiile au fost aproape inexistente. Ceea ce reflecta inca o data o lipsa totala de reprezentativitate a crestinilor in zona politica.

   Romania nu face exceptie.

   Ne ramane rugaciunea.

   Si speranta.” - scrie Andrei Manea pe un site social.
 
Foto credit: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe