27 Mai 22

Tu faci toate acestea dintr-o milă față de tine: „Doamne, ajută-mă! Dă-mi...Fă-mi...ajută-mă ca în bula mea roz să fie și mai roz!”

Tu faci toate acestea dintr-o milă față de tine: “Doamne, ajută-mă! Dă-mi...Fă-mi...ajută-mă ca în bula mea roz să fie și mai roz!”
Lumea este un ghem de ambiții și orgolii și fiecare dintre noi suntem părtași, într-o mai mică sau mai mare măsură, la răutatea din ea.
Să trăim bisericeşte, așa cum Biserica ne cheamă să o facem, înseamnă să avem o unitate, un duhovnic, să încercăm să dobândim, prin iubire, milă, jertfă, ascultare, asemănarea cu El.
Societatea românească este măcelărită, pur și simplu, de lupte de orgolii și cine credeți că suferă cel mai mult de pe urma lor? Fiecare dintre noi. Toate luptele acestea se transformă în lupte interioare care ne vor dărâma.
Fiți dumneavoastră cel care pune pacea, fiți dumneavoastră cel care “toarnă untdelemn și vin peste rănile unui om rănit”, fiți dumneavoastră cel care face o cât de mică jertfă pentru un celălat.
Vreți să fiți ca Dumnezeu, să vă asemănați lui? Aveți milă!
Fiecăruia dintre noi ne e milă de noi înșine, ne plângem de milă în fiecare zi, însă bine ar fi ca mila aceasta să o răsfrângem peste ceilalți.
 Dacă porți pe fiecare în inima ta cu multă milă totul se va schimba in jurul tău.
Mila face ca rănile umanității să se dezinfecteze și să nu mai crape de durere și să sângereze iar și iar.
Atunci credeți că sunteți superior celuilalt, când credeți că dreptatea și adevărul sunt doar de partea dumneavoastră, spuneți doar atât:  “Ştiu că nu ştiu nimic!" Aceasta este premisa de la care ar trebui să plecăm.
Dacă însă nu aveți conştiinţa aceasta, vă recomand să faceți un bilanț sincer al contribuțiilor dumneavoastră pentru umanitate, al descoperirilor dumneavoastră și veți realiza.
Se întâmplă ceva teribil cu omul. Mă gândesc la Hristos...cum a adus El în lume iubirea ca jertfă?!
La Hristos, firescul era jertfirea de sine, pe când la omul zilelor noastre firescul este jertfirea celuilalt, chinuirea celuilalt. Hristos schimbă această paradigmă.
El spune că cel ce dorește să facă un bine umanității nu îl poate face jertfind un altul, ci doar jertfindu-se pe sine.
Fiecare avem în jurul nostru oameni care înțeleg misiunea extremă la care ne cheamă Hristos.
 Nu vă temeți că faceți prea mult, că vă daruiți prea mult celorlalți, că puneți prea multă pasiune în ceea ce faceți. Nu există prea mult, când te pui în slujba oamenilor.
Monstruozitatea umană stă în viața duplicitară pe care o ducem. Mereu suntem centrați pe noi, indiferent că mergem sau nu la biserică. Și de aprinzi o lumânare, și de dai un acatist, când lucrurile acestea sunt formale, nu au nicio valoare.
E vremea să schimbăm puțin modul de a privi lucrurile. Faceți ceva bun acolo unde vă aflați, împărțiți bucuria Lui în locul în care sunteți!
Fiți izvoare de putere și bucurie, cei ce vă împărtășiți cu Izvorul acestora! Fiți Lumină în lumea aceasta întunecată…

Autor: Părintele Visarion Alexa, Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe