22 Septembrie 21

Trei întrebări nerostite despre Untold vs. restul lumii

A. Peste 265.000 de participanți în cele patru zile de Untold. Fără distanțare, măști sau alte reguli «de prevenție pandemică». De remarcat că doar persoanele «neimunizate» au făcut testul rapid, în timp ce 75% dintre participanți, «imunizații», nu au făcut nici un test. Conform datelor oficiale CDC și OMS, «imunizații» transmit virusul la fel ca «neimunizații». Așadar, știrile acelea că doar 2% dintre cei testați au ieșit pozitiv se referă la «neimunizați»; 75% dintre participanți, adică marea majoritate, nu au fost testați deloc. 
Peste 265.000 de participanți în cele patru zile de Untold. 75% dintre fanii prezenți au fost persoane vaccinate
Persoanele vaccinate au aceeași încărcătură virală cu cele nevaccinate, dacă se îmbolnăvesc de Covid, arată noile studii citate de CDC

B. Câteva zeci de mii de participanți la Saga Festival din Băneasa – festivalul de muzică electronică care dădea muzică la tot Bucureștiul; se umpluse Facebook-ul weekendul trecut de postări despre bumți-bumți care se auzea până în Militari, la 5 dimineața. La fel, fără măști și distanțare. 

C. În jur de 5.000 de participanți la parada unor „minorități”, în București la jumătatea lunii august – când numărul maxim de persoane admis prin lege pentru orice tip de eveniment era de 500. Needless to say, fără măști și distanțare. 
Întrebări: 
1. Desigur, „profeții apocalipsei” (din spitale sau din presă) pun deja triplarea numărului de cazuri Covid estimată pentru sfârșitul lui septembrie pe seama deschiderii școlilor. Serios? Dar de ce nu pe seama punctelor A, B și C de mai sus, și a altor evenimente din aceeași categorie? 
Avertismentul medicului Beatrice Mahler: Până la sfârșitul lunii, „putem ajunge la o triplare a cazurilor COVID”
2. Unde sunt «responsabilii civic» care de Pașt în 2020 patrulau comunele ca nu cumva să fie vreo biserică deschisă în noaptea de Înviere, când în România erau doar 200 de cazuri pe zi? Sau cei care desfășurau campania isterică «moartea la linguriță», comparând Biserica și cultele religioase cu ISIS? De ce nu au suflat ei nici un cuvințel despre cele de mai sus? Sau nu de binele civic le păsa lor când se „triggeruiseră”, ci doar de propriile obsesii și de propria agendă radicală? 
3. Dacă se va pune problema închiderii școlilor, peste două săptămâni, sau a interzicerii pelerinajelor religioase de la Iași sau de la București, în luna octombrie, se vor aduce în discuție și punctele A, B și C de mai sus? Se va discuta, altfel spus, despre dubla măsură flagrantă și vizibilă cu ochiul liber?

Să nu se înțeleagă că am ceva împotriva faptului că „tinerii se distrează”. Nu am nimic împotrivă, și înțeleg că după aproape doi ani de restricții oameinii au nevoie de debușee; și de festivaluri, și de vacanțe în străinătate sau cure de „shopping” sau orice altceva îi ajută să uite de atmosfera apăsătoare a pandemiei. Deși unii spun că astfel de evenimente ar fi mai degrabă piețe uriașe de droguri, într-o țară care deja a devenit un „paradis stupefiant”.
A doua zi de UNTOLD 2021: 14 persoane au fost prinse cu droguri
UNTOLD 2021: 20 de persoane au fost prinse cu droguri în a treia zi a festivalului
Ceea ce mă deranjează este dubla măsură. Că, din câte știam, nu se poate ca într-o democrație unii să fie mai presus decât regulile, legea și pandemia. În timp ce alții să fie mereu tratați ca cetățeni de mâna a doua.

P.S. Și apropo de textul de mai sus:
Îmbulzeală la Mănăstirea Hadâmbu în plină pandemie. Mii de oameni fără măști s-au înghesuit pentru ritualul religios VIDEO
Deci la Untold și la celelalte evenimente nu s-au "îmbulzit" "mii de oameni fără măști". "Îmbulzeală" și "mii de oameni fără măști" "în plină pandemie" sunt doar când este vorba despre un eveniment religios.

Text: Jurnalistul Cătălin Sturza
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe