19 Ianuarie 22

„TRECE-O NOAPTE, TRECE ÎNC-O ZI, SE ASCUTE LUPTA DINTRE CLASE...”

Textul de mai jos, unul excepțional, reprezintă o analiză fină, realistă a actualului cotidian. Miron Scorobete, autorul analizei de mai jos, subliniază, printre altele, că „propovăduitorii numai miere plurifloră ai toleranţei, ai acceptării convingerilor celuilalt, ai multiculturalismului, se dovedesc de o ferocitate care întrece şi Inchiziţia, şi lanţurile din beciurile fostei şi actualei Securităţi: ori te conformezi ordinelor lor, ori dispari”.

Iată textul integral:

„Gardul de fier din supermarketuri e numai partea văzută a problemei. Există un gard mai puternic decât cel de fier, cu manifestări mult mai ample şi mai dezastruoase, cel ideologic.
Comunismul nu poate exista decât în stare de război. Pacea şi liniştea sunt în vederile lui atribute ale duşmanului care trebuie lichidate. El are nevoie ca de aer de o luptă perpetuă, drept care îşi găseşte permanent câte un adversar, când unul se erodează îl înlocuieşte cu altul: vechiul regim, chiaburii, anglo-americanii, călăul Tito, credincioşii care merg la biserică.
Acum duşmanul de clasă sunt nevaccinaţii. Aceştia trebuie izolaţi, discreditaţi, creată ură împotriva lor până când sau se vor converti sau vor dispărea.  Şi în atingerea acestui obiectiv, propovăduitorii numai miere plurifloră ai toleranţei, ai acceptării convingerilor celuilalt, ai multiculturalismului, se dovedesc de o ferocitate care întrece şi Inchiziţia, şi lanţurile din beciurile fostei şi actualei Securităţi: ori te conformezi ordinelor lor, ori dispari, dar nu aşa, de unul singur, de capul tău, cu toată familia ta care e a unui duşman de clasă, a unui proscris. Copilul rămas nevaccinat se trezeşte ocolit de bunii săi prieteni care se feresc şi să-l atingă. Când ies de la şcoală, se duc toţi la o terasă la un suc, fac şi ei pe adolescenţii. Toţi, afară de el care nu are voie pentru că nu e vaccinat. El se uită cu jind la jocurile din parc, cum n-ar sălta şi el pe ele, cum nu şi-ar da drumul uimindu-i pe toţi, dar acolo nu pot intra decât vaccinaţii. Pe părinţi, acasă, nu-i aude decât cobind că vor fi daţi afară din slujbă. Ei, părinţii lui, pe care el îi vedea invincibili, în stare să biruiască orice greutate, acum par slabi, neajutoraţi, tremură de frică. Şi orice s-ar întâmpla mai departe, chiar dacă într-o zi coşmarul va lua sfârşit, drama prin care trece acel copil îi va mutila întreaga viaţă.
În locul acelui copil care-şi interiorizează toate frustrările administrate de nişte călăi morali şi care nu ştie blestema, o fac eu: Nu v-ar mai răbda pământul!” - a scris Miron Scorobete pe un site social.

Foto credit: activenews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe