02 Decembrie 21

Trăim vremuri tulburi și dificile, dar Dumnezeu ne trimite soluții la tot pasul, doar să avem disponibilitate să le aplicăm.

Școlile își desfășoară în mare parte activitatea în online, acolo unde rata de vaccinare este sub 60% în rândul personalului didactic. Îmi scriu părinți care au ajuns la capătul puterilor, văzându-i pe copii sleiți de energie, participând preț de câteva ore pe zi în fața unei tablete sau a unui laptop, la orele online. Ce soluții avem într-un moment de criză epidemiologică?

1. Căutați să găsiți timp zilnic pentru a ieși câteva zeci de minute cu copiii în natură, acolo își vor recăpăta suflul și vigoarea specifică vârstei.
2. După ce încheie orele online, mergeți cu ei și încercați să le oferiți șansa de a vă ajută la treburile casei, chiar dacă în urma lor va rămâne dezastru, important este să se deconecteze de presiunea zilei.
3. Citiți seară de seară o poveste, cu toată oboseala adunată peste zi, acel timp le va crea un confort psihic și vor avea un somn mult mai odihnitor.
4. Puneți pe fundal o muzică odihnitoare, timp în care pur și simplu stați și povestiți cu ei, toate subiectele care vă trec prin minte.
5. Nu vă culcați fără să îi închinați, prin rugăciune sufletele se modelează și îngerul păzitor rămâne tot timpul lângă ei să-i vegheze.
6. Nu lipsiți de la liturghie în nici o duminică, iar dacă veți căuta să îi împărtășiți, veți afla cel mai eficient tratament pentru trup și suflet din toate câte există pe acest pământ.

Trăim vremuri tulburi și dificile, dar Dumnezeu ne trimite soluții la tot pasul, doar să avem disponibilitate să le aplicăm. - a scris părintele Alexandru Lungu (foto) pe un site social.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe