29 Septembrie 20

Tragedie cumplită în România. De ce suntem imuni la tragedia celui din jur?

   Un tânăr a devenit eroul României după ce a salvat de la înec o fetita de numai 10 ani în lacul Herăstrău. Maia se plimba alături de colega ei, când din greșeală a alunecat în lac. Auzind strigatele disperate ale prietenei, tânărul a aruncat geamantanul pe care avea, și-a scos cămașa în fuga disperată către locul cu pricina și nu a ezitat să se arunce în apa rece a lacului. În uralele celor prezenți, băiatul a adus-o la suprafață pe Maia, care nu s-a ales decât cu o sperieratură pe care o va tine cu siguranță minte toată viața. 
   Din păcate, geamantanul tânărului a fost furat în timpul operațiunii de salvare, poliția însă a anunțat că speră în găsirea făptașului pe baza imaginilor de supraveghere. "Aveam actele și banii în geanta, însă nu îmi pasă, tot ce contează e ca astăzi am salvat o viață. Banii vin și se duc. Ii urez toate cele bune Maiei și să aibă mai multă grijă data viitoare" a declarat băiatul care a dorit să își păstreze anonimatul. 
   "Eram la plimbare cu băiețelul meu când am auzit strigate de disperare din partea unei fetițe. Am ajuns la marginea lacului și acolo un tânăr ieșea din apă cu o altă fetiță în brate, abia atunci am realizat ce s-a întâmplat. Am întrebat dacă mai e nevoie să sun la 112 și mi s-a transmis că nu, că e totul în regulă. "a declarat un martor al incidentului.
   Din păcate aceasta nu este o știre reală, însă Maia este o persoană reală. A fost. Maia a plecat dintre noi, înecându-se în Lacul Herăstrău după ce a alunecat și a căzut în apă. Relatarea de la fața locului indică faptul că doi bărbați aflați în apropiere au pus mâna pe telefon și au sunat la 112, irosind clipele decisive în salvarea copilei.
   De ce am ajuns aici? De ce suntem imuni la tragedia celui din jur? De ce uneori întoarcem  privirea în altă parte când exista vreun conflict?     De ce ne-am dezumanizat așa și când? Unde e curajul lui Horea, Closca și Crișan? Al lui Ștefan, al lui Mircea? De ce, în cel mai bun caz, apelăm la autorități lăsând complet la o parte spiritul nostru civic? De ce totdeauna spunem "nu depun eu plângere, lasă că sigur o face altul"? De ce ne e bine cu comoditatea noastră? De ce când o mamă sare să-l bată pe un copil din cauză că a lovit-o cu mingea pe fiica ei, toți cei din jur se mulțumesc doar cu "Doamnă, nu e bine ce faceți!"? De ce ne amuzam și doar filmăm cu telefonul când doi colegi se bat? De ce, de ce, de ce? 
   Dumnezeu să o odihnească pe Maia și să ne ierte!
 
Un text de jurnalistul Paul Andrei, Facebook / Foto credit: www.expedia.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe