05 August 20

Tradare națională: Lui Klaus Iohannis i-a fost respinsă sesizarea contra cinstirii eroilor din jertfa cărora a existat Trianonul

   Decizie istorică: Curtea Constituţională a României a respins miercuri sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a decis că legea pentru declararea datei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon este constituţională, transmite Agerpres.

   „Potrivit unui comunicat al CCR, în urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon este constituţională în raport cu criticile formulate.

   La începutul lunii iunie, şeful statului a sesizat CCR, susţinând că actul normativ contravine atât prevederilor constituţionale referitoare la respectarea principiului separaţiei puterilor în stat şi la stabilitatea raporturilor juridice, cât şi legate de calitatea legii.” - scrie dantanasa.ro .

   Tot Dan Tanasa scrie că Președintele României, Klaus Iohannis, și Premierul României, Ludovic Orban, au boicotat marcarea împlinirii a 100 de ani de la semnarea Tratatului de pace de la Trianon la 4 iunie 1920. Peste 330.000 de soldați români au murit în Primul Război Mondial la sfârșitul căruia semnarea Tratatului de pace de la Trianon a consfințit unirea Transilvaniei cu Patria Mamă, România.
 
Foto credit: nordestnews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe