27 Mai 22

Tot mai multe semne arată că ne așteaptă o toamnă complicată din punct de vedere pandemic...

Tot mai multe semne arata ca ne asteapta o toamna complicata, din punct de vedere pandemic (in paralel cu razboiul, cel mai probabil). Medicul Streinu Cercel avertiza recent ca "vestea proastă este că trebuie să ne pregătim de noua pandemie care bate la ușă!".
Pe de alta parte, Bill Gates si OMS tot ameninta umanitatea ca e foarte probabil ca o noua tulpina de corona, mult mai letala sa loveasca in curand, dar si ca am putea fi martorii unei alte pandemii, provocata de alti virusi, si mai periculosi. Bill Gates cel putin, si-a facut temele din timp, lansand cartea "Cum sa prevenim urmatoare pandemie", iar OMS face eforturi pentru a primi mai multe puteri si prerogative de la guvernele lumii.
In acelasi timp, nici Pfizer nu se lasa, si face reclama atat la doza 4, care cica ar fi neaparat necesara pentru a fi "in siguranta", dar si promoveaza noile seruri, imbunatatite si adaptate noilor tulpini, care vor fi lansate in septembrie.
In aceasta perioada complicata, statul chinez demonstreaza intregii lumi cum se procedeaza "corect" cand vrei sa opresti raspandirea virusului: blochezi zeci de de milioane de oameni in case pe termen lung, pana cand mor de foame sau ajung sa se arunce de la etaj de disperare, ii obligi la testare zilnica fara numar, iar pe cei rebeli, suspecti de infectare, sau netestati suficient ii arestezi si ii inchizi in lagare de izolare insalubre si aglomerate, cu ratii minime de hrana.
Cu tot mai multe voci influente care ne avertizeaza ca covidul se va intoarce in curand, insotit sau posibil inlocuit ulterior si de alte virusuri, parerea mea e ca, trebuie sa ne bucuram la maxim de aceasta vara, pentru ca nu stim ce poate fi din toama. Ultimii ani au dovedit ca pandemiile respecta cu strictete perioada concediilor de vara, cand merg mai pe burta, pentru ca sa revina cu forte proaspete odata cu venirea toamnei, cand oamenii sunt mai relaxati, si cu bateriile incarcate.
Deci, va doresc sa aveti vacante lungi si frumoase si excursii multe si placute. Enjoy this summer.

Autor: Andrei Dinca. / Foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe