08 August 22

Topul minciunilor din presa pro-război

„Așadar, premiul cel mare pentru ticăloșia cu care v-au mințit este acordat pseudojurnaliștilor de la Antena 3, Mihai Gâdea, Mircea Badea Radu Tudor și toți ceilalți din platou care v-au prezentat “LIVE” și au “comentat” ca experți o luptă aeriană cu trasoare, rachete, avioane doborâte și piloți parașutați. Culmea e că toți din platou luau lumină de la Generalul Spânu care comenta și el imaginile luptei aeriene deși ce vă arătau ei pe ecran nu erau lupte din Ucraina ci imaginile unui joc pe computer intitulat Arma 3.

Mai enumăr:
- Imaginile unei explozii cauzate de atacurile Israelului în Gaza și prezentate drept explozii din Ucraina.
- O fotografie din 2018 a unei femei rănită într-o explozie a unei conducte de gaz, bandajată la cap și cu răni pe față prezentată ca victimă a atacului din Ucraina.
- Avioane de luptă zburând în formație și prezentate ca și când atacă Ucraina dar fotografia este făcută la o paradă militară din 2020.
- CNN anunță decesul ziaristului “Bernie Gores” în Ucraina deși aceeași fotografie anunța decesul acestuia în Afganistan cu ceva ani în urmă. Culmea e că ziaristul e bine mersi, îl cheamă altfel iar imaginea este a unui gamer de pe internet.
- O filmare în care cineva acuză o rană la picior și se aud explozii dar clipul video este din Beirut în urma exploziei la rezervorul de gaz lichefiat.
- Știrea conform căreia toți cei 13 soldați ucraineni care apărau Insula Șerpilor au fost uciși luptând eroic dar în realitate aceștia sunt în viață și s-au predat rușilor imediat.
- O casă din Donețk distrusă de bombe de către ucraineni cu mult timp în urmă dar prezentată ca fiind în Harkov și lovită de ruși.
- Președintele Ucrainei, Zelenski, prezentat în uniformă de luptă pe front dar imaginile sunt din septembrie 2021 când acesta era în inspecție pe teren.
- Doi copii care salută un tanc ce trece pe lângă ei. Fetița este în roz și ține un ursuleț în mână. Imaginea este de fapt făcută în 2016.
- Un bărbat înfășurat în steagul Ucrainei îmbrățișează o femeie înfășurată și ea dar în steagul Belarus. Imaginea este postată ca provenind din teatrul de luptă ucrainean dar în realitate a fost făcută la un concert de muzica rapp în Polonia.” - sursă: Mirela Craciun

Despre asta am tot publicat, despre manipularea de război ... și cea de mai sus ar putea fi numită „manipulare de război”, dar hai să ne gândim...

Toată lumea știe despre comentariul spumos de la Antena 3 pe baza unui material video al unui joc pentru pc, Arma 3, prezentat ca fiind scenă din războiul Ruso-Ucrainian.
Știrea cu cei 13 „eroi” de pe Insula Șerpilor care au „murit eroic”, toată presa a explodat prezentând această știre ... ca mai apoi aproape toți să TACĂ atunci când s-a aflat pe căi oficial Ucrainiene ca de fapt aceștia sunt vii și s-au predat rușilor.
Președintele Ucrainei, Zelenski, prezentat în uniformă de luptă pe front dar imaginile sunt din septembrie 2021 când acesta era în inspecție pe teren. imagini care circula și astăzi viral pe internet, pe toate rețelele sociale ... (vezi foto de mai sus)

Atenție la manipulare!!

Sursă foto: g4media.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe