24 Octombrie 20

„Ție-ți vorbesc Americă!”

   Ultimele evenimente din SUA șochează toată lumea, e ca și cum urmărim un film foarte prost sau toată lumea a înnebunit în același timp ...
   Mai jos vă ofer o postare de pe o rețea socială a lui Mihai Gheorghiu, o postare care prezintă într-un mod realist nebunia ce se întâmpla pe „tărâmul tuturor posibilităților”. Cu adevărat, cam al tuturor posibilităților macabre a ajuns SUA...ăștia din poză vor să-l dea jos pe Trump.

Postarea integrală a lui Mihai Gheorghiu:

Ție-ți vorbesc Americă!

Maria Banuș, 1955

Profetice, nu-i așa, versuri pentru o lume mai bună, mai dreaptă, mai gingașă, mai luminoasă....În sfârșit, visul de aur al omenirii a poposit și în America. Să le trimitem aceste minunate versuri profetice republicilor comuniste americane organizate pe străzile eliberate de mizeria albă a Americii, eliberate de statuile criminalilor albi ai Americii, acolo unde tinere albe vinovate sărută botinele victimelor rasismului alb, republici organizate în parcuri unde albii reveniți la credință și la adevăr jură în cor să renunțe la privilegiile lor de albi rasiști, să aducem și noi prinos de mulțumire și de speranță întru noua lume mai bună și mai dreaptă...Să nu fim lași, să nu pierdem ocazia solidarității, să-l trimitem chiar pe președintele nostru, care este cel mai bun și mai luminat dintre noi, să ducă prinosul nostru republicilor comuniste, pe care, iată, din 1955 noi le visam și așteptam.


„Ţie-ţi vorbesc, Americă! Ţie-ţi vorbesc, Americă! Ţie-ţi vorbesc, Americă!”

„Nu cu America pumnului şi a linşajului,/ nu cu patroana crimelor şi a orgiilor,/ nu cu vrăjitoarea ce mână sabatul drăcesc/ al miliardelor,/ ci cu tine,/ Americă simplă, vorbesc.”

„O, Americă simplă!/ Minciuna s-a-ncolăcit în jurul tău/ şi tu n-o simţi./ Minciuna se-aşază ca oaspe,/ la tine, la cină,/ mănâncă din vasele tale/ şi tu n-o vezi./ La temelia căminului tău/ îşi cloceşte ea puii/ şi tu nu ştii./ Sub căpătâiul copiilor tăi/ zace minciuna/ şi tu nu te cutremuri.”
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe