14 August 22

Teatru, bufonerie, nebuni senili care țin lumea în jug

Teatru, bufonerie, nebuni senili care țin lumea în jug - iată ce caracterizează distopia prostocratică pe care suntem obligați să o suportăm, iar lumea nici nu mai știe să țipe. Turma vrea doar să pască, curcanii - să primească niscaiva grăunțe, pentru a fi fericiți și pregătiți pentru masa de sencsghiving a stăpânului, “altruiștii” - să consume câteva insecte cărnoase și două-trei larve suculente pe sub cele trei măști pe care le poartă concomitent… Nu veți mai avea nimic și veți fi fericiți - zise octogenarul toxic care se crede suficient de înțelept pentru a ne spune nouă că suntem 4 miliarde de mâncători inutili pe Pământ.
Seneca spunea, acum 2000 de ani:
Felix qui nihil debet
(fericiți sunt cei ce nu datorează nimic)
Stoicii, inclusiv împăratul Marcus Aurelius (??!), că cel ce nu se leagă cu datorii de lumea palpabilă este un fericit.
Nu ai datorii, nu ai averi, nu ai responsabilități față de copii, părinți, neamuri, comunitate, patrie, umanitate, nu ai probleme, ești dincolo de bine și de rău.
Starea asta, pe care o prețuiesc toate religiile monoteiste, precum și budismul și hinduismul, este pentru sfinți, pentru iluminați, pentru călugări, pentru asceți, pentru cabaliști. Sau pentru nebuni. Bufonii doar se prefac că sunt nebuni. Ei doar mimează asceza.
Apoteoza nu e un film. Nu poate fi trivializată de actori proști sau de politiceni senili.

Avocat Gheorghe Piperea (foto), Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe