16 Ianuarie 21

Te temi de binecuvântarea preotului venită de la Domnul? Deschideți, fraților, ușa preoților!

   M-a sunat ieri preotul de parohie. M-a rugat să-l ajut cu o chestie: să întreb vecinii dacă acceptă să vină să le binecuvinteze casa, înainte de ziua Nașterii Domnului. Mi-a zis că știe că se tem oamenii de boală, de-aia mulți dintre cei care în mod normal ar fi primit preotul în Ajun, anul acesta vor șovăi sau vor evita să o facă.

   Mi s-a părut trist. Să te temi de o binecuvântare? El îmi tot explica detalii, mă asigura că vor purta (el și dascălul) mănuși și măști, că vor păstra distanța, că vor binecuvânta casa din prag, doar să fie ușa deschisă. Eu mă gândeam la tipul care mi-a adus coletul chiar în ziua aia, cum i-am deschis fără probleme (ba chiar cu bucurie că, hei, a venit coletul!) am semnat, am luat cutia din mâinile înmănușate ale omului, n-am avut nici o problemă… Și că pot face asta, dar totuși să mă tem de o binecuvântare făcută de la distanță, când nici măcar nu trebuie să ating ceva!

   Și l-am întrebat cum va fi atunci când va veni cu aghiasma să stropească în case. Răspunsul lui m-a năucit: ”Păi, nu, că avem de ales: mergem în Ajunul Nașterii sau de Bobotează! Eu am ales să merg în Ajunul Nașterii Domnului pe la oameni!”

   Să ”aleagă”?? CINE a decis asta? Cu ce autoritate? O fi o reglementare internă, bizară, a Bisericii? Ori s-a impus din afară? Iar dacă da, pe ce temei și cu ce autoritate?

   Deci, cam așa, dacă nu sunteți dintre cei care oricum nu primiți preotul să vă sfințească/binecuvinteze casa (deh, fiecare cu credințele, convingerile și necredințele sale), așadar, dacă sunteți dintre cei care în mod normal ați primi preoții, dar acum vă temeți de pandemie, deschideți, fraților, ușa!

   Măcar să primiți o binecuvântare cu bucuria cu care primiți coletul pe care l-ați comandat online. Măcar….

P.S. „Spunea odată o monahie îndumnezeită " doar împreună cu Dumnezeu treci marea; dar fără El, nici pragul casei nu reușești"
Cea mai gravă stare de alertă este aceea că trăim departe de Dumnezeu și trăim în păcat! Apostazia este cel mai grav flagel al societății!
Primiți, dacă nu în casă măcar în pragul acesteia, preotul cu vestea Nașterii Domnului sau cu vestea Botezului Său în Iordan de către Sf. Prooroc Ioan Botezătorul ( Boboteaza) ! Preotul, oricât de păcătos ar fi ca om, dar ca slujitor al lui Hristos este plin de darul Duhului Sfânt ce îl adumbrește, iar prezența acestuia în ușa casei noastre este ca și cum pe Hristos îl primim , fiindcă preotul vine la noi cu Hristos și întru Hristos!
Sfințiți-vă casele și "cămările sufletelor" și Hristos -Dumnezeu se va milostivi de noi și va îndeparta orice boala aducătoare de moarte și oricare alt necaz !!! El este Doctorul trupurilor și al sufletelor noastre!
Sărbătoarea Nașterii Domnului cu sănătate, cu liniște sufletească și dragoste frățească vă doresc să o întâmpinați!” - a scris Vali Marian Sandu, pe un site social.
 
Un text de Silviu Dancu / sursă: avereabisericii.ro / foto credit: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe