19 Aprilie 21

Țara arde și noi ne uităm la televizor

   Incidentul de azi dimineață de la Matei Balș a deschis nu doar rana sângerândă a problemelor din spital ci a dat prilejul alimentării manipulării în presă.
   Veșnica sintagmă vrem spitale nu catedrale, continuă să se audă ca un disc vechi zgâriat. Prea multe biserici, prea puține spitale, dar oare de 31 de ani nu s-a gândit nimeni, sau măcar de 10, să urmărească cum jaful din sănătate e mai mult decât o afacere profitabilă pe banii noștri?
   Sute de milioane de euro au fost "investiți" dar nu în sănătate ci în diferite interese individuale, care acum ne costă vieți omenești. 
   Din 1990 și până astăzi nici bisericile au primit 2% din banii pe care din suma pe care o dăm către sănătate. Dacă este să calculăm câți bani au fost "virați" pentru sănătate vom vedea că bani pentru spitale au fost dar nu au ajuns la ele.
   Nu demisiile, nu breaking news sau aruncarea vinei asupra unui anumit amărât ne va rezolva situația ci luciditatea cu care vom trata lucrurile.
   Vrem anchete, vrem rezolvarea situației în care se află spitalele noastre, vrem ca investițiile să meargă unde este nevoie nu unde așteaptă băieții deștepți.
   Cei care pică în capcana presei și cred că banii de la biserici vor rezolva situația se înșeală amarnic și dau dovadă de faptul că nu știu cum se guvernează un stat!
   Manipularea continuă și repetarea constantă a bisericii pe post de țap ispășitor nu face decât să acopere afacerea numită sănătate și să îi apere pe cei ce pe banii noștri ne fură sănătatea.
 
Text: Constantin Răzvan Popovici, Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe