25 Ianuarie 22

SUNTEŢI SIGURI CĂ ŞTIŢI CE VĂ DORIŢI? SĂ NU UITAŢI CÂND NE VOM ÎNTÂLNI ÎN LAGĂRE

„Ca să încheiem definitiv euforia simetriilor cu orice preţ, ar fi bine să deprindem dexteritatea de a duce raţionamentul până la capăt când venim cu o propunere. Am tot discutat zilele acestea despre solicitarea năzbâtioasă a unora dintre colegii noştri de front, privind “echilibrarea dictaturii” prin introducerea aceloraşi măsuri dezaxate, de “testare” (cu sărăciile alea care dau pozitiv la Pepsi) şi carantinare la intrarea în ţară, şi pentru vaccinaţi, şi pentru nevaccinaţi – multe inimi am frânt încercând să explic de ce nu merge eliminarea discriminărilor printr-o dictatură echitabilă!
Încerc să reformulez lucrurile în aşa fel încât să fie clar pentru toate sufletele de ce luându-ne de pe picioare unii pe alţii ne prăbuşim cu toţii.
Pierderea libertăţii în trepte alternative, când uniforme, când discriminatorii, este O PIERDERE CONTINUĂ A LIBERTĂŢII – amintiţi-vă cum am început: toată lumea pe canapea două săptămâni! Toată lumea, două luni! Toată lumea lenjerie intimă pe faţă! Toată lumea aceleaşi reguli de “testare” şi carantinare! Apoi au venit poţiunile magice şi la scurt timp s-a trecut la pierderea libertăţii în două culori, vaccinaţi vs. nevaccinaţi – dar TOATĂ LUMEA A CONTINUAT SĂ PIARDĂ DIN LIBERTATE, faptul că vaccinaţii şi-au cedat singuri libertatea de a decide pe propriul corp nu înseamnă că au avut libertăţi în plus faţă de nevaccinaţi, înseamnă doar că au pierdut ALTFEL DE LIBERTĂŢI decât nevaccinaţii. Sintetic, opţiunile erau: pierderea libertăţii de a decide asupra propriului corp, cu conservarea libertăţii de mişcare (...dacă şi libertatea pe bază de certificat se mai poate numi libertate) sau conservarea libertăţii de a decide asupra propriului corp (de data aceasta autentică, fără coduri QR), cu pierderea libertăţii de mişcare. Despre riscurile asumate prin acceptarea unor tratamente experimentale, numai de bine – acelea au fost bonusul pentru vaccinaţi, şi s-a văzut.
Aşadar, am pierdut din libertate cu toţii, dar în forme diferite. A urla acum să fie carantinaţi şi vaccinaţii, ca să nu existe discriminare, înseamnă doar a cere un deficit suplimentar de libertate pentru aceştia, nu este un câştig de libertate pentru noi, iar a crede că aşa le dăm trezirea celor de pe malul celălalt, trăgându-i de picioare înapoi în cazanul cu smoală dacă încearcă să-şi folosească bruma de “libertate pe bonuri” cu care s-au ales în urma tranzacţiei “avantajoase” descrise mai sus, este nu doar o iluzie, dar şi o atitudine sălbatică, detaliez imediat de ce.
Ca atare, dorindu-vă să uniformizăm culoarea deficitului de libertate (lăsându-i pe vaccinaţi şi cu sănătatea jucată la loterie pe deasupra, deci mici reflexii iridescente tot rămân) nu înseamnă decât că pe ansamblu societatea o ia la vale spre o dictatură din ce în ce mai profundă. Asta vă doriţi?
Ca să eliminăm din discuţie argumentul medical sub pretextul căruia se cere carantinarea vaccinaţilor: întreaga dictatură sanitară stă în două puncte de sprijin, anume “testele” astea pe care le-am botezat onorific şi descriptiv “Pepsi+” şi conceptul de “asimptomatic”. Nu putem după 21 de luni în care am fost luaţi de proşti în felul acesta, aruncându-ni-se în cap “variante” peste “variante”, toate una şi una, cu mortalitate comparabilă cu a gripei sezoniere, dacă nu chiar mai mică și toate ținute în viață în baza "testelor" Pepsi+ și a etichetei de "asimptomatic", ba chiar și de "posibil asimtomatic", să venim tot noi şi să cerem “măsuri reale”, vorba cuiva, la intrarea în ţară, ca să nu ne aducă neamurile de Crăciun..., aţi ghicit, “noua variantă”. Este prea mult, oricât de jos am fi dispuşi să ducem nivelul conversaţiei.
Iar explicaţia conform căreia “aşa rezultă dacă mergem pe logica autorităţilor” este vârful grămezii, mă scuzaţi – cu ce prilej am ajuns noi la concluzia că după 21 de luni de umilinţă brută, prin supunerea forţată la absurdităţi una mai prostească decât alta, soluţia e să preluăm bucăţi de discurs oficial? Ba mai mult, exact bucata cea mai toxică, pe care se fundamentează întreaga dictatură: “testare” întru depistarea “asimptomaticilor”, urmată de carantinare, adică privare de libertate fără vină. Bravo!
Nu, dragii mei, “logica autorităţilor” nu este cea expusă în absurdităţile cu care ne umilesc, acolo nu este nici urmă de logică, ne tâmpim voluntar dacă începem să vorbim ca ei, fie şi de dragul exerciţiului – “logica autorităţilor” este însă cristal în esenţa ei, oamenii ştiu foarte bine ce vor: SĂ NE IA TOATĂ LIBERTATEA. Preluând discursul-paravan al autorităţilor nu facem decât să intrăm într-adevăr în logica lor, dar în această logică violentă, a dictaturii fără sfârşit.
Aşadar, să veniţi cu argumentul că forţând o dictatură pură, dură şi echitabilă la graniţă ne redobândim mai repede libertatea este de o naivitate înduioşătoare.
Băgaţi de seamă, că s-ar putea să devină foarte cooperante autorităţile şi să vă răspundă: “În regulă, vă carantinăm pe toţi, exact cum cereţi, dar sunteţi cam mulţi pentru supraveghere individuală, nu dispunem de personal, aşa că mai bine facem şi noi ca în Australia şi vă ducem în “centre de rejuvenare”.” E bine aşa?
Cum mi-e greu să vă cred că după aproape doi ani nu ştiţi ce înseamnă “testele” de jucărie şi “asimptomaticii”, merg mai degrabă pe varianta în care pur şi simplu vă deranjează măsura diferită aplicată vaccinaţilor şi nevaccinaţilor la graniţă, că acum acesta este subiectul fierbinte. Această încercare de a-i vedea brutalizaţi şi pe vaccinaţi, ca să simtă că au fost ţepuiţi cu iluzia serurilor pentru “întoarcerea la normalitate” şi să ni se alăture, este tot ce ne mai lipsea în postul Crăciunului. Şi ne lămurim acum de ce:
VACCINAŢI VS. VACCINIŞTI
Dintre cei injectaţi prea puţini fac parte din categoria turbaţilor care îşi doresc o dictatură sanitară, cu vaccinare obligatorie şi cu eliminarea din societate a nevaccinaţilor – pentru distincţie, să-i numim vaccinişti. Aceşti indivizi sunt mânaţi de o răutate venită din adâncurile deficitului de inteligenţă, posibilitatea de a le aprinde lumina este inexistentă, ei sunt setaţi pe o direcţie, nici când ajung neoameni după vaccinare nu îşi schimbă placa.
Majoritatea însă sunt oameni de un bun-simţ extraordinar, care fie au căzut pradă dezinformării, fie au cedat sub presiune din motive care ţin de contextul fiecăruia. Ce vreţi de la oamenii aceştia, ce v-au făcut? Ei nu au nimic cu noi, nu ne vor în niciun fel răul, dimpotrivă, mulţi ne-ar vrea înapoi în magazinele sau în localurile lor ajunse falimentare odată cu introducerea restricţiilor pentru nevaccinaţi, mulţi dintre ei chiar îşi asumă toate riscurile şi nu ţin cont de aceste restricţii, nici ei nu gustă mizeria aceasta. De ce îi vreţi carantinaţi, la ce vă ajută? Ei sunt deja de partea noastră, la ce bun să hăţim de ei cu atâta violenţă?
De ce vă sălbăticiţi în halul ăsta, încercând să loviţi în oameni care nu v-au făcut niciun rău şi care au o singură “vină”, aceea că nişte autorităţi abuzive i-au plasat în altă categorie decât pe noi? Este doar lectura simetrică a situaţiei noastre, care la rândul nostru nu avem nicio vină că aceleaşi autorităţi abuzive ne-au plasat în altă categorie.
De aceea este profund greşit să adânciţi dezbinarea şi să validaţi dictatura preluând fie şi parţial discursul autorităţilor.
Nu există altă ieşire din mizeria în care ne aflăm decât refuzul radical al oricărei forme de dictatură, indiferent cui i se adresează şi indiferent dacă i se aplică până la brâu sau de sus până jos.
Nu uitaţi că toate regimurile totalitare duc în lagăre – orice formă ar lua ele. Iar forma celor care ni se pregătesc ar trebui să vă blocheze musculatura pe voi.
Încetaţi cu reglajele acestea inginereşti, de unde până unde să ţină dictatura şi cum să ne-o aşezăm simetric deasupra capului.
Într-un singur fel ne putem raporta la abuzurile venite dinspre autorităţi: rămânând, aşa cum spun de fiecare dată, INFLEXIBILI ŞI IMPENETRABILI, mereu din aceleași motive: Despre dictatură: „INFLEXIBILI ŞI IMPENETRABILI” - text: Anca Radu

Foto credit: rfi.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe