19 Aprilie 21

„Suntem chemați să umplem golul lăsat de ascensiunea USR...”

   „Suntem contemporani cu o lucrare mare, iar darul nostru este un dar pentru eternitate. Este o mare bucurie şi o mare şansă să fim contemporani cu această lucrare sfântă, care va dăinui peste veacuri ca laudă adusă lui Dumnezeu şi ca ocrotire a poporului român. Deja de multă vreme cei care ajută la construirea catedralei şi la pictarea ei sunt pomeniţi aici, la Catedrala Patriarhală Istorică, dar şi la noua catedrală, la Catedrala Naţională, sau Catedrala Mântuirii Neamului. Să ne ajute bunul Dumnezeu ca, privind icoanele frumoase ortodoxe din această biserică, să ne înălţăm mintea la frumuseţea cea netrecătoare, cerească, din Împărăţia lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii şi cu Sfinţii” - Preafericitul Daniel Patriarhul României la predica rostită în Duminica Ortodoxiei din 21 martie 2021.

   Pentru cei care vor să ajute la terminarea Catedralei Naționale, Catedrala Ortodoxiei românești, pot intra pe pictamcatedrala.ro și să doneze pentru înfăptuirea acestei mărețe lucrări, cea mai importantă lucrare din 1989 până astăzi!

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI, SIMBOL AL IDENTITĂȚII NAȚIONALE

   Catedrala Mântuirii Neamului se înalță, dintr-un pământ încreștinat prin sânge apostolic și mucenicesc, nu ca ornament falnic al națiunii, ci ca o mlădiță vie a neamului creștin ortodox român, care continuă să-și zidească existența și să-și înfrumusețeze Altarul ridicat pe „Piatra din capul unghiului”, „pe care n-au băgat-o în seama ziditorii”, chiar și în vremuri de răscruce, în care pare că sufletul ortodox s-a risipit.   Lucrarea Catedralei Naționale este mai mult decât o dovadă creștină identitară a neamului românesc, este un simbol al unirii, al păcii și al dragostei de neam, sub care suntem chemați la fiecare tragere de clopot.   Perpetuarea actului de încreștinare și al lucrării mântuitoare a sufletului românesc este o îndatorire care revine tuturor creștinilor ortodocși, chemați fiind să ieșim la mărturisirea dreptei credințe și la zidirea chipului lui Hristos pe temelia bisericii. Prin aceasta, înfăptuim un testament viu și grăitor, pe care îl încredințăm urmașilor noștri în credință.
 
Sursă foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe