28 Mai 22

„Sub mantia sărbătorii Întâmpinării Domnului regăsim chipul tânărului ortodox.”

Pe 2 februarie serbăm Ziua Mondială a Tineretului Ortodox.

Sub mantia sărbătorii Întâmpinării Domnului regăsim chipul tânărului ortodox.
Cum îl putem defini astăzi? Cu ce se deosebește el sau nu față de tânărul modern, dar mai ales cum putem noi să valorificăm tinerii noștri în ortodoxie?
Tânărul ortodox este cel ce îl privește pe Hristos cu bucurie, nădejde și cu dragostea caracteristică vârstei.
Nu lipsa educației, vestimentația, alegerile muzicale sau cărțile îl deosebesc de ceilalți ci felul în care se raportează la Dumnezeu, desăvârșindu-și tinerețea prin oglinda credinței.
Nevoia apartenenței este un aspect cheie pe care tânărul flămând de cunoaștere îl dorește. El vrea să fie acceptat, valorificat, ajutat să se afirme și să-și găsească un loc, dând sens lucrurilor pe care le face.
Ortodoxia pentru tineri nu trebuie să rămână un factor latent, neglijat, de multe ori ascuns ci trebuie să reprezinte o oportunitate de creștere, de cunoaștere a sinelui prin credință, de asumare față de propria-i tradiție și Biserică.
În fața societății, tânărul ortodox nu este obtuz, retrograd, limitat și încuiat, istigator la ură.  Câți înțeleg dificultatea în a trăi liniștit cuvintele Scripturii în vâltoarea modernismul?
Cât de greu îi poate fi unui tânăr, la început de drum, timid să își găsească curajul?
A fi tânăr ortodox înseamnă în primul rând să îți recunoști apartenența. Tânărul ortodox este a lui Hristos și se definește ca atare doar în raport cu Dumnezeu.
A fi tânăr ortodox în zilele noastre înseamnă a primi cu bucurie puterea și dragostea cuvintelor Domnului, împlinindu-le cu curaj și demnitate, în fiecare zi.

Autor: Constantin Răzvan Popovici
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe