24 Octombrie 20

Stiripesurse.ro a publicat un TOP cu 5 știri FALSE despre IPS Teodosie

1. ÎPS Teodosie ar fi făcut, la Constanța, "a doua" Înviere a Domnului, încălcând canoanele bisericești.

FAKE NEWS. ÎPS Teodosie nu a făcut, din nou, Învierea, ci a făcut slujba Odovaniei Învierii, conform canoanelor bisericești. Singurul element în plus introdus de ÎPS Teodosie a fost acela că le-a dat oamenilor Lumina sfântă de la Ierusalim. Fapt care nu poate fi numit în nici un fel o „inovație” liturgică sau un element necanonic.

2. ÎPS Teodosie ar fi fost SINGURUL ierarh ortodox care a repetat Învierea Domnului.

FAKE NEWS. ÎPS Serafim, ÎPS Ciprian și PS Galaction au săvârșit, și ei, Odovania Învierii. În plus, TOATE bisericile ortodoxe și mănăstirile din Grecia au săvârșit, jos seara, Odovania Învierii, la îndemnul Arhiepiscopiei Greciei. Așadar, ÎPS Teodosie este departe de a fi un element singular sau „sectar” în cadrul Bisericii Ortodoxe, așa cum au scris unii (pseudo)ziariști.

3. ÎPS Teodosie ar fi încălcat legea prin faptul că a împărtășit oameni cu aceeași linguriță și pentru asta ar trebui trimis la închisoare sau dat pe mâna brigăzii anti-teroriste.

FAKE NEWS. ÎPS Teodosie nu a încălcat nici o lege, deoarece nu există vreo lege care să reglementeze sau interzică Împărtășania în cadrul cultului ortodox (sub nici o formă a ei). Mai mult, în ultima liturghie publică din Postul Paștelui, de pe 22 martie, s-au împărtășit zeci de mii de oameni în toată țara, și nu s-a înregistrat nici o explozie de sute de mii de îmbolnăviri de coronavirus, o săptămână sau două mai târziu. Ancheta epidemiologică efectuată de DSP Suceava a arătat fără echivoc că nici unul dintre preoții care s-au împărtășit din același potir cu ÎPS Pimen nu s-a infectat de coronavirus. În fine, Constituția României, prin art. 29, garantează libertatea religioasă și libertatea cultelor de a-și organiza singure practicile interne.


Citește articolul complet pe site-ul stiripesurse.ro
Foto credit: Arhiepiscopia Tomisului, Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe